marți , 25 iunie 2019 10:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Coadă de 2 kilometri, în prima zi a pelerinajului de la Iași (FOTO/VIDEO)

La primele ore ale dimineții, joi, 11 octombrie 2018, sute de credincioși dimpreună cu soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane ieșene, avându-l în frunte pe Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, au înalțat rugăciuni și au participat la procesiunea cu moaștele Sfintei Preacuvioase Parascheva, așezând racla sfintei spre închinare pelerinilor veniți din întreaga țară în perimetrul special pregătit din fața căminului preoțesc „Sfântul Gheorghe”.

Sute de pelerini din întreaga țară s-au adunat încă de miercuri seara în curtea Mitropoliei pentru a participa de dimineață la procesiunea ce marchează începutul manifestărilor religioase dedicate Sfintei Preacuvioase Parascheva de la Iași, ocrotitoarea Moldovei. În jurul orei 6, credincioșii au luat parte la Acatistul Sfintei Parascheva, săvârșit de către Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, după care slujitorii au purtat pe umeri racla Sfintei Parascheva, pornind în procesiune și înconjurând Catedrala Mitropolitană, spre final așezând sfintele moaște pe un baldchind special pregătit și împodobit.

Programul a continuat cu Taina Sfântului Maslu, Miezonoptica, Utrenia și Sfânta Liturghie săvârșite de PS Calinic Botoșăneanul.

Peste 140 de autocare cu pelerini au sosit în această dimineață la Iași. Cei mai mulți dintre ei sunt din Voluntari, dar în Capitala Moldovei au sosit și credincioși din Prahova, Constanța, Tulcea sau Mehedinți.

Peste 8.000 de persoane se află în acest moment așezate la coada care  se întide pe circa 2 kilometri.

Echipajele medicale au avut până acum opt intervenţii care nu au necesitat transportul la spital.

Recomandări

Sfânta Cuvioasă Parascheva, la Iași de 378 de ani

Astăzi s-au împlinit 378 de ani de la aducerea, la Iași, a moaștelor Sfintei Cuvioase …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *