sâmbătă , 24 august 2019 8:05 am
Iasi booked.net
-1°C

Clarificări importante privind serviciul Uber în Cluj / Poziție oficială

Ca urmarea a știrilor conform cărora Uber a fost interzis la Cluj, printr-o decizie a Curții de Apel, care a dat dreptate taximetriștilor, a apărut și poziția companiei. 

Iată ce au transmis oficialii Uber:„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend” – au declarat oficialii Uber.

Date de context:

  • O primă analiză a deciziei Curții de Apel arată că parte a acțiunilor cerute de reclamanți au fost respinse și că serviciul Uber NU este interzis în Cluj. Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj
  • Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență
  • Țări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croația, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piața pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicațiile de ridesharing.

Recomandări

ALERTĂ de terorism în România. SRI a acționat imediat

Serviciul Român de Informații a solicitat Curții de Apel București și îl declare indezirabil pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *