vineri , 16 aprilie 2021 2:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Cinci copii au rămas fără mamă, dar părintele Damaschin i-a luat în grijă

Le-a murit mama in urma cu cateva zile, dar nu au ramas singuri ci în grija tatalui si a parintelui Dan Damaschin. Femeia ducea o boala pe picioare de 7 ani, iar in toata perioada de suferinta nu i-a intins nimeni o mana de ajutor.

”I-am dat lui Valentin și Florin banane și ei le dau mamei.

De ce dam, Florine, bananele mamei?

Florin: Ca sa se faca mama bine.”

Parintele Dan Damanschi a vizitat  familia cu cei cinci copii inainte cu cateva zile ca mama lor sa moara. Le-a adus cele necesare, insa copiii s-au lipsit de toate pentru a-si vedea mama sanatoasa din nou.

Femeia suferea de cancer, potrivit parintelui, iar ultimele zile au fost crunte pentru ea, durerea fiind insuportabila.

Am facut copci peste tot. Mi s-a spart și aici și în partea asta dedesupt.

Preot: Veronica, ia spune-mi copiii te ajuta?

Mama: Da, ma ajuta.

Am fost la doctor și mi-a zis ca nu poate sa ma opereze ca am la plamani si la plamani din cauza piciorului.”

Cel mai greu caz dintre sutele vazute si rezolvate de preot, asa spune acesta imediat ce se urca in masina de la familia numeroasa.

”Aceasta femeie are in jurul ei 5 copii,  toti unul dupa altul. Cel mai mare 12-13 ani, iar cel mai mic 2 anisori. O femeie care este o mama extraordinara, buna, iubitoare, curata”, a declarat Dan Damaschin, potrivit telem.ro.

Inainte ca mama sa se stinga din viata, parintele a inceput masuratorile pentru noua casa. S-a gandit ca in cazul in care autoritatile le fac vreo vizita sa nu le ia copiii, iar in 6 saptamani, cu ajutorul volunarilor si oamenilor care doneaza vor sa ridice o casa noua pentru cei cinci copii si tatal lor.

Dan Damaschin- preot

”In bordeiul in care locuiesc, in  momentul în care vor veni cei de la DGASP și vor vedea în ce condiții stau copiii, probabil că nu vor accepta ca un tată să stea cu cinci copii într-o singură cameră, într-o casă dărăpănată, aproape să se prăbușească”

De asemenea, pentru ca locuinta micutilor sa fie asa cum si-o doresc ei, preotul solicita ajutorul tuturor. Pentru cei care doresc sa ajute la ridicarea caminului il pot contacta pe retelele sociale acolo unde este destul de activ sau la Biserica  Maternitatii „Cuza Voda” acolo unde este preot.

Recomandări

În Suceava două minore date dispărute au fost găsite în locuința unui bărbat

Două minore de 12, respectiv 13 ani, din județul Suceava, au fost declarate dispărute de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *