joi , 15 aprilie 2021 8:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Chirica s-a întâlnit la Primărie cu peste 50 de investitori din zona imobiliară

Edilul șef al orașului, Mihai Chirica a organizat sâmbătă o dezbatere cu principalii investitori din zona imobiliară din municipiul Iași, în Sala Mare a Primăriei. La întâlnire au participat peste 50 de investitori, arhitecți, urbaniști și membri în comisiile de urbanism ale Consiliului Local și Consiliului Județean.

Legislația în materie de urbanism și amenajarea teritoriului va fi aplicată cu strictețe maximă de echipa de conducere de la Primăria Municipiului Iași, le-a comunicat primarul Mihai Chirica participanților la discuție.

„Orice oraș are nevoie de investiții, care generează plusvaloare, locuri de muncă și stimulează economia locală. De aceea, am fost și voi fi un partener al oamenilor de afaceri de bună credință, care urmăresc atât realizarea investițiilor dorite, cât și creșterea calității vieții în comunitățile și cartierele unde se investește. De aceea, le-am transmis ferm tuturor celor care au în execuție sau în plan investiții de orice fel în Municipiul Iași că nu trebuie să urmărească doar profitul financiar, ci și dezvoltarea armonioasă a zonelor respective”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul șef a amintit despre nevoia păstrării și creșterii suprafețelor spațiilor verzi ale proiectelor imobiliare, respectarea cu strictețe a regimurilor de înălțime, asigurarea numărului optim de locuri de parcare și, foarte important, amenajarea unor facilități sociale (locuri de joacă pentru copii, spații disponibile pentru activități comerciale, educaționale, recreative și medicale), acolo unde investițiile privesc un număr mare de rezidenți.

„Buna credință trebuie să ne ghideze atât pe noi, administrația publică, cât și mediul de afaceri, fiindcă doar așa comunitatea pe care o reprezentăm și în care activăm va avea de câștigat pe termen lung. Îmi doresc o relație deschisă și onestă cu investitorii și îi rog să nu uite niciodată că investesc într-un oraș care este al nostru, al tuturor și pe care trebuie să-l lăsăm mai bun și mai frumos copiilor noștri”, a spus primarul Mihai Chirica.

Primarul a solicitat soluții rapide pentru rezolvarea unor elemente de disconfort semnalate de locuitorii Iașului în zone precum Oancea, Nicolina – Selgros, dealul Galata, aleea Tudor Neculai și zona Grădinari.

„Investitorii trebuie să găsească căi de dialog cu vecinii zonelor vizate și să găsească soluții tehnice care să îmbunătățească spațiile publice existente, inclusiv căile de acces, spațiile verzi și locurile de parcare”, a subliniat Mihai Chirica.

„Nu voi tolera nicio abatere de la lege și de la respectul pe care trebuie să îl arătăm comunității locale, nici din partea angajaților municipalității, nici din partea investitorilor. Legea și grija față de oraș trebuie să ne ghideze pe toți”, a concluzionat primarul Municipiului Iași.

Recomandări

Angajații IULIUS au plantat 3.500 de copaci pentru un viitor cu aer mai curat în județele Iași și Suceava

Ce poți face într-o zi însorită de sâmbătă? Să plantezi fapte bune! Așa au gândit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *