joi , 20 ianuarie 2022 7:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ceremonie de aniversare a 15 ani de SMURD şi 20 de ani de UPU

O ceremonie de aniversare a 15 ani de SMURD Iaşi, a 20 de ani de la înfiinţarea Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon şi 185 de ani de existenţă a pompierilor ieşeni a fost organizată, vineri, în curtea interioară a Palatului Culturii.

Evenimentul s-a desfăşurat într-un cadru restrâns din cauza restricţiilor impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

 


Foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

„Mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut. Este clar că începuturile nu au fost uşoare. Ştim că s-a lucrat cu mai multe persoane îi menţionez pe domnul Petrică Movilă, domnul Dan Cârlan, colegii de la pompieri, care s-au implicat pentru a porni primele echipaje în Iaşi când încă SMURD era la începuturile sale. Iată-ne că pe plan naţional suntem la 30 de ani de la primul echipaj SMURD, la Iaşi suntem la 15 ani, iar activitatea abia este la începuturile ei. Mai avem foarte mult de făcut. Salvarea vieţii nu este o misiune uşoară, uneori se plăteşte cu preţul vieţii, dar cei care sunt dedicaţi ştiu că este cel mai satisfăcător şi cel mai onorant lucru să ştii că salvezi vieţi şi că acţiunea ta de salvare a unei persoane contează pentru copiii acesteia, pentru familia sa, pentru părinţi şi oricine altă persoană care îl cunoaşte. SMURD Iaşi a evoluat remarcabil, a evoluat foarte bine. Are oameni dedicaţi. Din păcate, s-a confruntat şi cu tragedii care era bine dacă nu le aveam. Asta arată cât de grea meseria pe care o facem cu toţii”, a spus şeful DSU, Raed Arafat, printr-un mesaj transmis online celor prezenţi la eveniment, relatează agerpres.ro.

 


Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO


Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, a reamintit în discursul său despre perioada de la începuturile acestor servicii.

„În urmă cu 15 ani am început SMURD Iaşi cu o maşină în comodat de la Spitalul CFR şi un elicopter închiriat. Eram doar câţiva medici şi câţiva asistenţi şi dorinţa de a face medicină de urgenţă în prespital, terapie intensivă-SMURD şi aici în Iaşi pentru regiunea de Nord Est. De atunci au crescut în echipa SMURD generaţii după generaţii. Aveam atunci studenţi voluntari care astăzi sunt medici primari şi au la rândul lor rezidenţi. E o bucurie să vezi că cei pe care i-ai crescut cresc la rândul lor generaţii de medici specialişti de urgenţe. (…) Sperăm să putem muncim în continuare, să salvăm în continuare vieţi şi spiritul SMURD Iaşi să rămână peste ani, să poată creşte, să se poată dezvolta, să poată face din viaţa a cât mai mulţi pacienţi o viaţă mai bună, mai fericită”, a spus prof univ Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU – SMURD Iaşi.

Recomandări

Patru focare noi de Covid 19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: Institutul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *