vineri , 21 ianuarie 2022 5:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cel mai mare Târg de cadouri cu produse eco și handmade va avea loc la Slănic Moldova

Uniți de preocuparea față de criza ecologică prin care trece omenirea și despre care se vorbește foarte puțin în România, Asociația de Artă In Context Slănic Moldova împreună cu Asociația Prietenii Slănicului, voluntarii din liceele partenere din județul Bacău și elevii Școlilor Gimnaziale Nr.1 Slănic Moldova și Nr.2 Târgu Ocna, propune pentru perioada 20-31 decembrie o serie de activități festive adresate comunității locale și turiștilor aflați în stațiune.

Una dintre activități, Târgul de cadouri cu produse eco și homemade „Unfreeze Slănic”, va avea loc în perioada 20 – 22 decembrie, în Foișorul stațiunii!

Tinerii care au implementat anul acesta cel mai inovator program de colectare a deșeurilor, „Slănic compostează”, și care au organizat cel mai mare protest din țara noastră, „Fridays for Future”, și-au unit acum forțele pentru a demonstra că, prin determinare și creativitate, totul se poate reinterpreta și refolosi, informează nordestnews.ro

Astfel, între 20 și 22 decembrie, acești tineri vă așteaptă la Târgul de cadouri cu produse eco și homemade „Unfreeze Slănic”, în Foișorul din parcul stațiunii, unde vor prezenta o varietate de produse vestimentare și ornamentale specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.

Prin acest târg, organizatorii doresc să atragă atenția asupra problemei supraprodusului și a consecinței sale asupra mediului înconjurător. „Trăim ca și când am mai avea o altă planetă, cu propriile sale resurse, la dispoziția noastră și consumăm cu 50% mai multe resurse decât poate susține în ansamblu planeta noastră”, a spus Sabrina Dâscă, elevă a Colegiului Național „George Apostu” Bacău și voluntară In Context.

În perioada menționată se vor mai organiza ateliere de decorațiuni din obiecte reciclate pentru copii, concerte de colinde și muzică clasică în parcul central și în Biserica Catolică a stațiunii, precum și alte activități creative care să încurajeze crearea unei culturi de experimentare și de colaborare, ce inspiră învățarea, gândirea critică, curiozitatea, comunitatea, incluziunea și durabilitatea.

Programul complet va fi disponibil în perioada desfășurării evenimentelor pe paginile de socializare ale primăriei Slănic Moldova și ale celor două Asociații organizatoare.

Recomandări

Programul săptămânii la Cinema Ateneu

La Cinema Ateneu începe o nouă săptămână cu filme bune pentru toate gusturile, iar programul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *