vineri , 16 aprilie 2021 9:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Ce trebuie să faci pentru a contesta o amendă după decizia CCR

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a transmis care sunt paşii legali de urmat, pentru contestarea unei amenzi, în contextul deciziei CCR privind sancţiunile aplicate în baza ordonanţelor militare.

Potrivit sursei citate persoanele în cauză pot depune contestaţie la judecătoria din raza teritorială a locului în care a fost sancţionată fapta.

Contestaţia trebuie depusă în termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal, alături de o serie de documente: copii ale procesului verbal şi al actului de identitate, alte documente relevante cauzei şi dovada plăţii unei taxe judiciare de timbru, în valoare de 20 de lei (aceasta poate fi plătită la un oficiu poştal sau sucursală CEC Bank). Puteţi plăti jumătate din cuantumul amenzi în termen de 15 zile de la data comunicării procesului verbal, iar dacă veţi avea câştig de cauză în instanţă suma va fi recuperată.

Important de reţinut: dacă trece o perioadă de 2 luni fără ca procesul verbal să vă fie comunicat, executarea acestuia se prescrie.

În susţinerea contestaţiei poate fi invocată şi decizia CCR, care a admis excepţia de neconstituţionalitate a OUG 34/2020, pentru modificarea şi completarea OUG 1/1999. De asemenea, cetăţenii trebuie să ştie că amenzile aplicate în baza dispoziţiilor legale declarate neconstituţionale nu vor fi anulate automat, ci numai în instanţă.

Recomandări

123 de amenzi la o singură razie în Iaşi, pentru cei care care au refuzat să poarte masca de protectie

Zeci de poliţiştii au făcut o razie în pieţe, mall-uri şi mijloacele de transport în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *