luni , 2 august 2021 11:05 am
Iasi booked.net
-1°C

Ce să iei în calcul atunci când alegi o friteuză (P)

Ce ai zice de niște cartofi prăjiți, un șnițel delicios de pui sau chicken fingers perfecte? Probabil deja salivezi cu gândul la ele. Cu toate acestea, cât de bine ies și cât de crocante și delicioase vor fi în cele din urmă aceste mese depinde de felul de aparat de gătit folosit. În acest caz, ai nevoie de o friteuză bună.

Friteuza este un aparat la îndemână pentru a prepara mâncare ușor și rapid. Ei bine, există numeroase tipuri, mărci și modele disponibile pe piață și alegerea celui ideal pentru nevoile tale se poate dovedi uneori o sarcină descurajantă.

Cum să alegi o friteuză:

  1. Capacitate de prăjire

Fiecare gospodărie este diferită și oamenii mănâncă diferit. De aceea, acest lucru are un efect asupra tipului de friteuză pe care să îl alegi. Mai precis, cantitatea de mâncare pe care intenționezi să o prepari și o servești trebuie să determine tipul de friteuză de care ai nevoie în ceea ce privește dimensiunea și capacitatea. Alegerea unui produs prea mic atunci când nevoile tale sunt destul de mari va duce la supraaglomerarea alimentelor și la lipirea lor. De asemenea, capacitatea rezervorului unei friteuze va determina timpul de prăjire și cât de rapid se încălzește uleiul de gătit. Înainte de a alege un anumit produs, nu uita să verifici că acesta se potrivește nevoilor tale de gătit.

  1. Spațiu disponibil

Unele tipuri de friteuză pot fi prea mari pentru a se potrivi în bucătăriile unde spațiul este limitat. Unele friteuze pot fi mai potrivite pentru bucătăriile mici, în timp ce o cafenea sau o familie mare au nevoie de o friteuză mare. Pentru a evita inconvenientele, este crucial să te asiguri că alegi modelul care se va potrivi perfect spațiului tău, luând măsurători, dacă este necesar.

  1. Întreținerea aparatului

Drenarea și înlocuirea uleiului sunt unele dintre principalele probleme de întreținere a friteuzelor. Durata de viață a aparatului este adesea afectată de cât de bine îl întreții. De exemplu, curățarea particulelor rămase după prăjire sau lăsarea friteuzei acoperite peste noapte pentru a evita ruginirea sunt câteva dintre măsurile necesare pentru a păstra aparatul ca nou. Unele tipuri de friteuză sunt echipate cu un sistem încorporat de filtrare a uleiului, în timp ce altele necesită filtrare manuală.

  1. Siguranța

Chiar dacă majoritatea friteuzelor de pe piață susțin că sunt omologate și certificate pentru siguranță, nu îți poți trece cu vederea siguranța atunci când alegi un astfel de aparat. Un factor esențial pe care trebuie să îl analizezi când alegi o friteuză este siguranța. Există întotdeauna posibilitatea de a da foc la ceva sau de a te vătăma în timpul gătitului. Este important să efectuezi mai întâi cercetări despre omologarea siguranței unui produs înainte de a-l alege. Poți consulta, de asemenea, recenziile utilizatorilor precedenți și recenziile experților despre cele mai sigure friteuze de pe piață. De asemenea, alege un aparat care vine cu un manual de utilizare clar, cu proceduri și politici de siguranță. Cele mai sigure friteuze adesea au caracteristici de siguranță, cum ar fi o fereastră prin care vezi în ce stadiu este mâncarea, ceea ce reduce la minimum deschiderea și închiderea capacului în timpul gătitului. Aparatele mai sigure sunt, de asemenea, construite dintr-un material care împiedică corpul exterior să se încălzească prea mult în timpul gătitului. Când uleiul devine fierbinte peste un anumit punct, un comutator automat este o caracteristică de siguranță utilă care oprește încălzirea dispozitivului. Înainte de a alege o friteuză, asigură-te că studiezi cu atenție caracteristicile de siguranță cu care este echipat.

  1. Consumul de energie

Facturile la utilități au reprezentat și continuă să fie o problemă esențială în ceea ce privește aparatele electrice. O friteuză eficientă din punct de vedere energetic permite gătirea mai rapidă și mai eficientă, în timp ce consumă o cantitate minimă de energie, pierzând în același timp o cantitate minimă de căldură în mediul extern. Din acest motiv, alege întotdeauna o friteuză certificată din punct de vedere al eficienței energetice, pentru o experiență bună și economii la facturi.

 

 

 

 

 

 

 

Recomandări

Competiție de gătit la USAMV Iași

Competiție de gătit organizată pentru studenții de la USAMV din Iași. Concursul a avut ca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *