Ce amenzi au mai aplicat inspectorii Primăriei și pentru ce nereguli

Date:

Controalele făcute de inspectorii municipalităţii în perioada 4 – 15 februarie 2019 au scos la iveală noi nereguli în activitatea agenţilor economici – persoane fizice şi juridice, fiind aplicate amenzi în sumă de 48.900 de lei.

Partea cea mai consistentă financiar a sancţiunilor aplicate, respectiv 14 amenzi în valoare totală de 37.900 de lei, a vizat lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau nerespectarea obiectului de activitate, respectiv lipsa vizei autorizaţiei. Alte două amenzi semnificative ca valoare (4.500 de lei în total), au fost acordate pentru nerespectarea unor somaţii de ridicare a unor autovehicule avariate sau de tonaj mare staţionate pe domeniul public.

Nerefacerea domeniului public după expirarea graficului de execuţie, urmare a unei lucrări la reţeaua de gaz de pe str. Şorogari a atras o amendă de 2.500 de lei, în timp ce pentru nerespectarea obligaţiei de predare a amplasamentului unei lucrări la reţeaua de apă la parametrii iniţiali de pe str. Prof. Inculeţ se va plăti de către contravenient suma de 2.000 de lei.

De asemenea, pentru expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare au fost aplicate două amenzi în sumă de 1.000 de lei, lipsa contractului de folosinţă a domeniului public a fost sancţionată cu 700 lei, o altă amendă, de 300 de lei, fiind acordată pentru nerespectarea obligaţiei de degajare a zăpezii din dreptul proprietăţilor sau blocurilor administrate.

În aceeaşi perioadă de control, inspectorii au somat 35 de agenţi economici în vederea prezentării actelor de funcţionare. Lipsa de preocupare pentru curăţenie s-a soldat cu somaţii privind salubrizarea spaţiilor verzi aflate în administrarea asociaţiilor de proprietari (str. Clopotari nr. 6, str. Carpaţi nr. 17, bd. Independenţei nr. 22), nu mai puţin de 7 somaţii fiind emise pentru salubrizarea unui teren viran aflat pe bd. N. Iorga.

Au mai fost emise 2 somaţii pentru refacerea domeniului public ca urmare a unor intervenţii la reţeaua publică de gaz (str. Clopotari nr. 2-6, str. Nicoriţă) şi 4 somaţii pentru ridicarea unor autoturisme abandonate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a încheiat un acord de colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat...

Liga Studenților IAȘI cere premierului Nicolae CIUCĂ să-l demită pe secretarul de stat Gigel Paraschiv

Liga Studenților Iași îi cere premierului Nicolae Ciucă, prin...

The Motans, Iuliana BEREGOI și magicianul Robert Tudor, la PALAS

Muzica, limba universală care leagă întreaga planetă, alină, înveselește...

Accident cu 21 de persoane implicate, între o mașină și două microbuze, pe A1

Un accident cu 21 de persoane implicate a avut...