joi , 20 ianuarie 2022 8:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Categoriile de elevi care pot participa la a doua sesiune de anul acesta la Evaluarea Națională 2020

Evaluare Națională 2020. S-au stabilit toate datele legate de examenul care va fi susținut anul acesta în condiții special. Ministerul Educației a stabilit când au loc probele la Evaluarea Națională 2020 și când se afișează rezultatele examenelor la clasa a VIII-a. Prima probă va avea loc pe 15 iunie.

„Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie“, a spus președintele Klaus Iohannis.

Copii care sunt bolnavi când se ține examenul sau care au febră și nu vor putea să intre la examen vor avea șansa să dea Evaluarea Națională 2020, potrivit presei nationale.

„Ar trebui să aibă aceeași șansă. Se va organiza Evaluarea Națională pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră, care sunt izolați cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau cartier în carantină, numai pentru aceștia se organizează o a doua sesiune”, a precizat președintele.

Cea de-a doua sesiune a Evaluării Naționale va începe din 29 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a vor reveni la școală începând de mâine și până pe 12 iunie, pentru a se putea pregăti pentru examen.

Elevii vor fi nevoiți să respecte reguli stricte. Astfel, vor fi într-o sală de clasă maximum 10 elevi. Accesul se va face pe coridoare diferite. Elevilor li se va măsura temperatura la intrarea în școli. În perioada 2-12 iunie vor fi numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

În cazul elevilor cu probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională. Decizia va aparține părinților, potrivit ministrului Educației.

La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura. Aceasta nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius. Un cadru medical va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității.

La școli, vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție. Este vorba despre covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc.

Se va realiza curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide, înainte și după fiecare serie de elevi prezenți la activitățile de pregătire.

De asemenea, în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2.

Recomandări

Elevii Școlii Gimnaziale Constantin Teodorescu” Războieni au primit tablete

Elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Teodorescu” Războieni au primit tablete prin proiectul Achiziții de echipamente TIC …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *