joi , 9 decembrie 2021 3:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Casa Muzeelor poate fi vizitată de ieșeni. 5 muzee unice la Iași

Astăzi a avut loc inaugurarea Casei Muzeelor, clădire aflată pe strada V. Alecsandri Nr 6. Ieșenii au ocazia sa viziteze gratuit cele 5 muzee din incintă. Începând de mâine prețul unui bilet pentru vizitarea celor 5 muzee este de 30 de lei.

”Casa Muzeelor este un eveniment pentru că înseamnă îmbogăţirea Iaşiului din punct de vedere cultural, dar şi din punct de vedere turistic, având cinci noi muzee. Casa Muzeelor este unică prin ceea ce oferă la nivel de expoziţii permanente. Este, spre exemplu, un Muzeu Poezie(i), un muzeu de arte vizuale dedicat ideii de poezie. Aşa ceva nu mai există în România. Muzeul Pogromului de la Iaşi. El nu putea să aibă loc decât aici, în Casa Muzeelor. Din păcate, istoria ne impune lucrul acesta. Aici s-au desfăşurat o parte din evenimentele tragice din 1941, Pogromul de la Iaşi. Tot aici este un alt muzeu unic, Muzeul Teatrului Evreiesc, pentru că la Iaşi a avut loc prima mişcare profesionistă, prima instituţie teatrală în limba idiş din lume. Aşadar ne gândim la Adam Goldfaden, cel care a creat acest teatru. Muzeul Literaturii Române s-a mutat de la Casa Pogor, în idee, tot aici. Conceptul Muzeului Literaturii Române a fost regândit în totalitate. S-a mutat aici, se desfăşoară cronologic, în alt mod. El se termină cu trei camere speciale în care am invitat artişti să creeze ceva, o viziune proprie asupra literaturii române. Despre Muzeul Copilăriei în comunism nu vorbim neapărat de unicitatea lui, dar tot este unic întrucât cu sprijinul USLIP Iaşi am recreat o sală de clasă din perioada comunistă‘, a declarat directorul Muzeului Literaturii Iaşi, Lucian Teodorovici.

Recomandări

Record de VIZITATORI la Casa Muzeelor din IAȘI! În prima lună de la deschidere, 5214 vizitatori au trecut pragul complexului

În prima lună de la deschidere, 5214 vizitatori au trecut pragul complexului muzeal din IAȘI și, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *