duminică , 18 aprilie 2021 11:20 am
Iasi booked.net
-1°C

Casa celor zece copii din satul Ion Neculce, aproape de finalizare

Cei zece copii ai familiei Ciobanu din satul ieșean Ion Neculce se vor muta în curând într-o locuinţă nouă. Inițiativa caritabilă aparține Mănăstirii Hadâmbu.

Lucrările au început la finalul lunii mai, iar în prezent clădirea este acoperită, recent fiind montate și geamurile.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi prin contribuţia pelerinilor care vin la Mănăstirea Hadâmbu, dar mai ales a câtorva dintre fiii mei duhovniceşti, casa pentru cei zece copii este finalizată.

„Urmează partea de finisaje la interior, montarea parchetului, achiziţionarea mobilierului şi celelalte dotări”, a declarat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, pentru Doxologia.

„Ne dorim ca până la începutul iernii, copiii să aibă parte de un nou cămin în care să se bucure de condiţii prielnice. Am ales această familie atât pentru numărul mare de prunci, cât şi pentru faptul că învaţă foarte bine la şcoală”, a spus Arhim. Nicodim Gheorghiţă.

Reprezentanții mănăstirii au spus că fondurile pentru realizarea proiectului provin din donațiile pelerinilor și ale credincioșilor apropiați de așezământul monahal de la Hadâmbu.

Cei care voiesc să doneze pentru lucrările care mai sunt de realizat şi pentru dotările necesare o pot face în contul RO75 RZBR 0000 0600 0027 9276 deschis la Raiffeisen Bank pe numele Mănăstirea Hadâmbu.

Casa este situată în apropierea bisericii parohiale din Ion Neculce, pe terenul fostei şcoli gimnaziale din sat.

Recomandări

Casa unei familii cu trei copii, mistuită de flăcări

O familie cu trei copii a rămas pe drumuri în urma unui incendiu provocat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *