marți , 18 ianuarie 2022 4:21 pm
Iasi booked.net
-1°C

Campania de vaccinare anti-covid se extinde in toată țara

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este extinsă în toate județele și se speră atingerea unui număr mare de imunizări. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei la nivel națioonal, col. Valeriu Gheorghiță. Cu toate acestea, duminică s-au vaccinat doar 354 de persoane.

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că în ultimele 24 de ore au fost imunizate împotriva coronavirusului doar 354 de persoane. Aceste date au fost puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Imunizările făcute duminică au vizat personalul medical aflat în ture sau servicii de gardă. Până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.596 de persoane. Potrivit autorităților sanitare, în ultimele 24 de ore, dintre cei vaccinaţi, doar o persoană a avut o reacţie comună şi minoră, generală.

În total, dintre cei peste 13.596 de imunizaţi, 37 au avut reacţii adverse, comune şi minore. Dintre acestea, 7 au avut reacţii locale cu durere la locul injectării şi 30 – reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ a început duminică. Astfel, vaccinarea este astfel extinsă, începând de luni, în toată judeţele, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Începând de luni, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ. Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin”, se arată în comunicatul CNCAV.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar col. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din 4 ianuarie vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 270 de centre de vaccinare din Româna şi ar trebui să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi, potrivit bzi.ro.

De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social. (…) Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”, a precizat col. Valeriu Gheorghiţă.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în urmă cu mai bine de o săptămână însă abia acum este extinsă la capacitate maximă.

Recomandări

Extindere sistem de apă și canalizare în județul Iași – Popești

ApaVital a scos la licitație contractul pentru 𝙚𝙭𝙩𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙨𝙞𝙨𝙩𝙚𝙢𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙙𝙚 𝙖𝙥𝙖̆ 𝙨̗𝙞 𝙘𝙖𝙣𝙖𝙡𝙞𝙯𝙖𝙧𝙚 𝙞̂𝙣 𝙟𝙪𝙙𝙚𝙩̗𝙪𝙡 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *