miercuri , 5 august 2020 11:26 am
Iasi booked.net
-1°C
sursa foto InSociety

Călătorie inedită organizată de un fost jurnalist ieșean! Nu mulți ar avea curaj

Pe 19 iunie 2020, ieșeanul Cezar Elisei, va porni pe jos într-o călătorie de 410 km, de la Iași, către Constanța. Pe tot parcursului drumului, el nu va consuma alimente, ci doar apă.

Este vorba despre o călătorie inedită, destinată promovării postului terapeutic (doar cu apă) și a unei cărți care abordează acest subiect. Pelerinajul implică străbaterea pe jos a distanței dintre orașele Iași – Constanța, prin care subiectul va demonstra că organismul omului este suficient de puternic pentru a rezista unui efort de o asemenea anvergură.

Ineditul proiectului este amplificat de faptul că personajul principal nu va consuma alimente, pe perioada călătoriei, iar acest aspect va fi legiferat prin efectuarea de analize medicale atât înainte, cât și la finalul pelerinajului, din care va rezulta faptul că nu s-au consumat calorii.

„Anticipez că voi pierde circa 12-15 kilograme în greutate pentru că efortul de a merge zilnic circa 50 de km consumă destul de multă energie. Am consultat mai mulți specialiști, am fost avertizat că poate fi riscant, însă nu imposibil, mai ales în condițiile în care voi folosi un echipament adecvat; de o importanță aparte pare să fie calitatea încălțămintei. În orice caz, o motivație puternică contează enorm de mult în succesul demersului. Prin această inițiativă îmi propun să atrag atenția asupra potențialului enorm al postului cu apă, care poate trata o serie întreagă de boli. Pentru a da doar câteva exemple, un post de 10 zile (din care 7 zile doar cu apă, iar alte 3 zile cu alimentație de restaurare) este suficient pentru a trata definitiv boli precum astmul bronșic și afecțiuni ale pielii. Este o modalitate de tratament utilizată pe scară largă în țări ca Rusia, Ucraina, Germania, Franța și Statele Unite ale Americii. În România, acest tip de post a fost popularizat de terapeutul Valeriu Popa, însă pare să fi fost dat uitării în ultimii ani. Postul cu apă nu este ceva nou; este o metodă folosită din cele mai vechi timpuri și nu este proprie nici medicinei și nici religiei. Este o practică cu un impact deosebit de puternic de detoxifiere a organismului, precum și tratament pentru o gamă largă de afecțiuni. Am cunoscut în călătoriile mele multe persoane care s-au vindecat urmând acest post terapeutic. Consider că este păcat ca în România să nu se știe despre această metodă, până la urmă atât de ieftină și la îndemână, de a ameliora sau chiar de a trata afecțiuni considerate grave”, a declarat Cezar Elisei.

Recomandări

Asociația Zi de Bine alături de Fundația Bethany pornesc într-o călătorie în județul Iași cu Caravana Microduș

Cauza lunii august se adresează familiilor aflate în situații vulnerabile. Pentru cauza lunii precedente, s-au strâns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *