miercuri , 5 august 2020 11:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Mesajul edilului local

Mesajul primarului municipiului Iași de Ziua Românilor de Pretutindeni. Iată ce a transmis acesta pe pagina de Facebook.

„Dragi români de pretutindeni,

Din Iași – Capitala sufletului românesc, de Ziua Românilor de Pretutindeni, vă transmit cele mai frumoase urări de bine! Sunt alături de dumneavoastră indiferent cât de departe de țară v-au purtat pașii. Știu că nu ați încetat nicio clipă să vă gândiți și să iubiți meleagurile natale.

În astfel de zile, cuvintele capătă o semnificație deosebită, dar nemuritorul „dor” este poate cel mai impresionant dintre toate. Rămânem români, cu bunele și mai puțin bunele noastre, și suntem obligați să ne respectăm și să nu uităm că aparținem aceluiași popor, prea încercat de istorie. Avem nevoie de înțelepciune și solidaritate cu atât mai mult cu cât anul 2020 se dovedește unul neobișnuit. Pandemia de Covid-19 ne-a silit să stăm departe unii de alții, să ne izolăm de cei dragi și să amânăm revederea.

Le mulțumesc tuturor celor care au respectat măsurile generate de situația de criză la nivel mondial și îmi exprim întreaga recunoștință față de cei ce au trimis ajutoare în țară, îndeosebi spitalelor ce se confruntau cu lipsa materialelor medicale, salvând astfel vieți omenești.

Le mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care se implică în dezvoltarea comunității ieșene investind în orașul nostru. Ne sunt deosebit de folositoare experiența, puterea de muncă și entuziasmul dumneavoastră.

Vă asigur că Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași se află în dialog permanent cu comunitățile românești din afara granițelor. Pentru orice informație despre Iași și ieșeni, nu ezitați să ne contactați. Vă stăm la dispoziție!

Veți găsi mereu aici, la Iași, un prieten. Pentru că aici este „acasă”!

La mulți ani!”, este mesajul postat pe Facebook de către primarul Mihai Chirica.

Recomandări

Număr record de români rămași fără loc de muncă în ultimele luni

Numărul contractelor de muncă încetate din 15 iulie s-a dublat față de cel din 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *