joi , 13 august 2020 7:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Braconieri înarmați până-n dinți, prinși în flagrant de polițiștii de frontieră: au apucat să împuște o vulpe și un iepure (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au început cercetările cu privire la trei bărbaţi depistaţi în zona de responsabilitate la vânătoare fără să deţină documente necesare (permis/autorizaţie).

În data de 14 octombrie a.c., în jurul orelor 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iași aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat, pe raza localității Bumbăta, comuna Vetrișoaia, un autovehicul care se deplasa cu luminile stinse, dinspre frontieră spre comunicaţia DN24A către staţia ITA Șipot Bumbăta, pe drumul neamenajat de pe marginea canalului principal de irigaţii.

^

Oamenii legii au procedat la interceptarea autovehiculului marca Honda și la legitimarea persoanelor, stabilind că acesta era condus de cetățeanul român M.C., în vârstă de 44 de ani, care era însoțit de F.C. și M.L., cetățeni români, ambii în vârstă de 31 de ani. La verificarea sumară a autovehiculului colegii noștri au observat pe bancheta din spate patru arme de vânătoare. Cu privire la cele constatate, cei trei au declarat că au fost la vânătoare și că nu au împușcat nimic.

În momentul în care colegii noștri au solicitat prezentarea autorizaţiei de vânătoare şi a permiselor de membru vânător, a permiselor de port armă şi talon/certificat, cei trei bărbați au motivat că nu au respectivele documente asupra lor, fapt pentru care au fost conduși, împreună cu autovehiculul la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra autovehiculului, polițiștii  de frontieră au descoperit pe lângă cele patru arme de vânătoare, 129 cartușe de vânătoare, un iepure (ascuns într-o haină de vânătoare) și o vulpe – ambele animale moarte prin împușcare.

De asemenea, în urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că F.C. și M.L. au autorizaţie de vânătoare valabilă pe fondul de vânătoare Pojorăni pentru recoltarea mai multe specii de vânat, printre care şi vulpi, dar nu şi iepuri, în timp ce M.C. nu a putut prezenta un document valabil care să-i ateste dreptul de a vâna.

Cu privire la cele constatate, cei trei au declarat că au vrut să testeze una din arme, efectuând mai multe trageri cu ea asupra unei vulpi aflate la o distanţă de 50 m. În momentul în care s-au apropiat să ridice vânatul, au constatat că lângă vulpe se află şi un iepure, mort tot prin împuşcare. Astfel, F.C. a ridicat cele două animale vânate şi le-a introdus în bena autovehiculului marca Honda.

Cei trei bărbaţi au fost informaţi că vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj (F.C.),  complicitate la infractiunea de braconaj (M.L.) şi transportul vânatului găsit împuşcat ori tranşat în teren (M.C.).

Dosarul a fost înaintat prin unitatea de parchet catre I.P.J. Vaslui, Serviciul A.E.S.P., spre competentă soluţionare.

reclama adnow

Recomandări

Braconieri din Buzău prinși cu carne de cerb, de mistreț și cu arme și muniție ilegale

O nouă acțiune de succes a polițiștilor din Buzău care au arestat mai mulți braconieri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *