miercuri , 27 mai 2020 2:29 am
Iasi booked.net
-1°C

Botoșani: Credincioșii construiesc o casă pentru o femeie de 86 de ani

O bătrână de 86 de ani din Dealu Mare – Dorohoi a rămas fără casă în urma unui incendiu produs la sfârșitul lunii aprilie. Având în vedere situația precară a familiei, Parohia „Sfântul Ilie”, prin credincioșii ei, a organizat o colectă pentru construirea unei noi locuințe.

ătușa Marița, așa cum o numesc locuitorii din Dealu Mare, și-a pierdut casa dar și o anexă gospodărească în urma unui incendiu provocat de o problemă la instalația electrică. Pompierii sosiți la fața locului au reușit să salveze animalele bătrânei și să stingă focul, însă casa în care vârstnica locuia a fost distrusă. Mai multe detalii ne-a oferit părintele Ionuţ Apetrei, parohul Bisericii „Sfântul Ilie”: „O enoriașă a parohiei noastre, în vârstă de 86 de ani, a rămas fără un acoperiș deasupra capului din cauza unui incendiu care a avut loc în noaptea de 29 spre 30 aprilie. Ne-am bucurat foarte mult că familia și vecinii s-au mobilizat, s-au organizat și deja este a cincea zi de când se lucrează la noua locuință, informează doxologia.ro.

În urma incendiului, casa bătrânei a ars în totalitate, dar și o anexă gospodărească, un grajd. Dânsa a fost salvată în ultimele momente de către vecini, la fel și animalele din gospodărie. Din acest motiv s-a impus necesitatea construirii unei noi locuințe, de la zero.

Pentru că este o situație mai deosebită, consiliul parohial al Bisericii «Sfântul Ilie» Dealu Mare organizează o colectă la nivelul parohiei, dar și în municipiul Dorohoi, pentru a ajuta familia care trece prin momente foarte grele. Mă bucur să văd că și autoritățile locale s-au implicat într-un mod foarte substanțial.

Colecta a fost inițiată imediat după ce a avut loc evenimentul. Chiar de a doua zi s-a pus în discuție nevoia de a ajuta, de a rămâne aproape de mătușa Marița. Astfel, în următoarele zile am început să adunăm fonduri, să cumpărăm materiale de construcție pe care deja le-am pus la dispoziția familiei.

Persoanele care doresc să susțină familia care a trecut prin această situație foarte dificilă pot să ajute prin intermediul parohiei: avem la pangarul bisericii un caiet de donații, sau pot ajuta prin intermediul familiei care este în localitate”.

loading...

Recomandări

Vaslui: Bărbat găsit spânzurat în apropierea locuinţei care a fost distrusă într-un incendiu

Un bărbat a fost găsit spânzurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apropierea locuinţei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *