marți , 20 octombrie 2020 5:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bărbat ucis de o infecție cruntă provocată de șobolani

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Botoșani,  a murit după ce s-a infectat cu un virus pe care l-a contactat, cel mai probabil, la locul de muncă. 

Bărbatul, suspectat cu leptospiroză, boală cauzată de rozătoare sau fecalele acestora, a murit marţi noaptea, la terapie intensivă. Acesta a fost adus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi de la Botoşani, în stare gravă.

Bărbatul era de meserie instalator, şi a intrat, cel mai probabil, în timpul muncii în contact cu fecalele şobolanilor. Medici i-au făcut analize pentru a confirma boala, însă acesta a încetat din viaţă după ce ficatul şi rinichii i-au fost afectaţi de boală, scrie ziaruldeiasi.ro.

Leptospiroza este o afecţiune infecţioasă cauzată de bacteria Leptospira interrogans, care se transmite prin intermediul urinei, al ţesuturilor animalelor infectate, dar care deseori nu prezintă simptome, fiind simple purtătoare ale bacteriei, conform csid.ro.  Această bacterie este mai des întâlnită în zonele cu climă temperată şi tropical.

În cazul infecţiei cu această bacterie, oamenii pot prezenta o sumedenie de simptome, dar sunt şi cazuri când acestea lipsesc. În lipsa unui tratament adecvat, leptospiroza duce la afectarea rinichilor, meningită, insuficienţă hepatică sau cardiacă ori chiar deces.

Recomandări

Noi focare de infecție în mai multe județe din țară

Încep să apară noi focare de infecție cu coronavirus în mai multe judeţe din ţară. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *