Ateneul Național din Iași anunță premiera operei pentru copii „Poveștile Spiridușului artist”

Date:

Duminică, 19 noiembrie, ora 12 la Sala Unirii – Cinema Victoria va avea loc premiera operei pentru copii „Poveștile Spiridușului artist” în regia lui Victor Zaharia, muzica Diana Cotoman, libretul Carole Vujasinovic, în interpretarea Corului de Copii al Municipiului Iași acompaniați de artiști instrumentiști ai Operei Naționale Române Iași. Premiera operei a avut loc la data de 2 iunie 2014, la Paris.

Concepută într-un singur act, opera pentru copii „Poveștile Spiridușul artist” face o incursiune în lumea celor mici prin mijloace muzicale sugestive și accesibile pentru publicul tânăr, dar și pentru cel matur.

Ceea ce este special la această lucrare este faptul că opera este nu numai destinată celor mici, ci este creată de către aceștia, personajele acțiunii scenice fiind aduse la viață de către copii de diferite vârste. Vorbim astfel de o lucrare reprezentată de către și pentru copii, cu un mesaj educativ.

Micuții pot astfel aprecia bogăția acestui gen sincretic, precum și exigențele cerute pentru a crea un astfel de spectacol.

„Atragerea publicului tânăr către teatru este una din prioritățile noastre. Educarea acestuia în materie de gusturi culturale de la o vârstă fragedă îi transformă pe copii în spectatorii zilei de mâine. Ne bucurăm că le putem oferi un spectacol complet și îi așteptăm în număr cât mai mare”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneul Național din Iași.

Poveștile Spiridușului artist

Muzica Diana Cotoman

Libretul Carole Vujasinovic

Regia Victor Zaharia

Scenografia Alina Dincă Pușcașu

Vocal Coach soliști Daniela Ciocoiu

Cu participarea extraordinară a Corului de Copii al Municipiului Iași, dirijor Raluca Zaharia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Prognoză ANM: meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturi mai mari decât media, de Crăciun și normale...

Perspective de colaborare cu Aeroportul din Chișinău

O delegație a Aeroportului Iași, condusă de Directorul General...

Jandarmeriţa prinsă cu droguri în poşetă s-a întors la muncă

Femeia jandarm care a fost prinsă cu droguri în...