Asociația Reginnova NE lansează la Iași programul european Erasmus pentru tinerii antreprenori, ciclul 10

Date:

Asociația Reginnova NE a devenit punct local de contact în România pentru programul de schimb transfrontalier Erasmus for Young Entrepreneurs (Erasmus pentru tinerii antreprenori). Programul este finanţat de către Comisia Europeană, prin intermediul EASME (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises). Lansarea oficială a programului Erasmus pentru tinerii antreprenori va avea loc marți, 22 mai, de la ora 18.00, la Camera de  Comerț și Industrie Iași, în cadrul evenimentului Fabricat în Iași. Evenimentul va fi precedat de o conferință de presă.

 

Erasmus pentru tinerii antreprenori ajută antreprenorii europeni aspiranţi să îşi dezvolte abilităţile necesare pentru a demara şi/sau conduce cu succes o mică afacere în Europa. Antreprenorii noi se întâlnesc şi schimbă cunoştinţe şi idei de afaceri cu un antreprenor cu experienţă cu care efectuează un stagiu şi colaborează pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 6 luni. Schimbul este finanţat parţial de Comisia Europeană. (www.erasmus-entrepreneurs.eu). Programul este implementat în țările participante cu ajutorul punctelor locale de contact, care au competenţe în acordarea de sprijin pentru afaceri și a căror activitate este coordonată la nivel european de către Biroul de asistență al programului.

Asociația Reginnova NE participă în proiectul Entrepreneurial Network of Growth Initiatives for New Entrepreneurs 2 (ENGI4NE-2), finanţat de către Comisia Europeană prin programul COSME EYE – Erasmus for Young Entrepreneurs, ciclul 10. Consorțiul ENGI4NE-2 este coordonat de  CONFINDUSTRIA ANCONA – Asociația industriașilor din provincia Ancona și reunește parteneri din 7 state europene – Italia, Spania, Albania, Turcia, Estonia, Lituania și România.

Din luna februarie a acestui an, Asociația Reginnova NE a devenit punct local de contact (Intermediary Organisation – IO) în Iași,  echipa implicată în proiect fiind formată din Caterina Ailiesei (CEO Reginnova NE, Project Manager, foto sus)  și  Marius Alexa (Expert în afaceri și CEO Arhipelago Interactive, foto jos).

Consorțiul ENGI4NE-2 sprijină antreprenorii aspiranți din țările partenere în proiect, cu idei proaspete dar lipsiți de experiență antreprenorială, să-și lanseze sau să-și dezvolte propria afacere, prin implicarea unor antreprenori de succes din sectoare economice puternice de la nivel local/regional, care să-i găzduiască pe noii antreprenori în propriile companii, pentru a le oferi îndrumare (mentoring) și pregătire practică (coaching) în situații reale din mediul de business.  Schimburile de experiență sunt reciproc avantajoase și contribuie  la  dezvoltarea unei noi rețele de afaceri transnaționale, noul antreprenor (New Entrepreneur – NE) fiind pentru antreprenorul gazdă (Host Entrepreneur – HE) o sursă de competențe proaspete și de idei inovative, care îi poate deschide noi oportunități de piață“ a declarat Marius Alexa.

Noul program se derulează pe o perioadă de 24 de luni și se adresează nevoii de competențe antreprenoriale a tinerilor cu vârste între 18 și 40 de ani, aflați în diferite stadii ale carierei profesionale – proaspăt absolvenți sau care profesează pe cont propriu de mai puțin de 3 ani, interesați să-și dezvolte propria afacere, de o atenție deosebită beneficiind cei care își propun să  promoveze pe piață modele de afaceri sau produse noi.

Pentru a participa în programul COSME EYE – Erasmus for Young Entrepreneurs, antreprenorii gazdă trebuie să aibă o experiență cumulativă de afaceri de minimum 3 ani, dovedită prin derularea cu succes a propriilor afaceri în țările UE, Turcia și Albania.

Toți cei interesați să afle în detaliu oferta și condițiile de participare la acest nou proiect sunt invitați de către Asociația Reginnova NE să ia parte la evenimentul de lansare a programului Erasmus pentru tinerii antreprenori. Aceasta va avea loc marți, 22 mai, de la ora 18.00, la Camera de  Comerț și Industrie Iași, în cadrul evenimentului Fabricat în Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...