joi , 20 februarie 2020 9:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Artista Ana Adam expune la Iași la finalul acestei luni

Borderline Art Space găzduiește pentru prima dată la Iași expoziția artistei timișorene Ana Adam, curatoriată de Ami Barak.

Intitulată „Peste fire” (en. Hangs by a Thread), expoziția va fi deschisă joi, 29 august 2019, la ora 19.00 și va putea fi vizitată până la finalul lunii septembrie. Cu ocazia sosirii la Iași pentru acest eveniment, Ami Barak va susține miercuri, 28 august 2019, de la ora 18:00, o conferință intitulată „Sezonul cultural Romania Franta – mărturia unui actor si in acelasi timp spectator / Saison France – Roumanie – témoignage d’un acteur et spectateur à la fois”. Conferința este găzduită de sala B. Fondane a Institutului Francez din Iași.

Potrivit modernism.ro, expoziția solo a Anei Adam la Borderline Art Space din Iași este un instantaneu al activității artistei, așa cum a apărut în ultimul timp. Artista care locuiește și lucrează la Timișoara a fost una dintre cele mai puternice întâlniri ale mele din Viața – Mod de întrebuințare, Bienala de artă contemporană, Timișoara 2017, căreia i-am fost unul dintre co-curatori. Întâlnirea cu Ana Adam a fost și este o adevărată revelație. Creația ei artistică răspunde unei dorințe melancolice: este o aspirație către ceea ce ne lipsește și ceea ce căutăm să înfăptuim. Desenele ei sunt toate roditoare, talentul ei înfloritor. Eros o ghidează și este catalizatorul artei și în același timp pârghia libertății sale. Mai mult decât simple simboluri ale dorinței, puterea liniilor sale servește la sublimarea dorințelor ascunse constant în viață.

Artista inventează și imaginează procese, trasând linii cu fire cusute la mașină, sau scriind pe săpunuri, distilând atitudini care captează emoția pentru a face să se ivească magic. Dar indiferent de claritatea cu care o manieră ne permite să întâlnim realul și să-l înțelegem, există un interval în care arta reușește să înflorească. Odată realizate, operele ei devin o realitate familiară dar în același timp aproape necunoscută: ceea ce ne oferă este o conștientizare deschisă, de mare finețe, atrăgătoare și de o inteligență pătrunzătoare.

Recomandări

Se fac lucrări de reparație pe o stradă din Iași. Circulația va fi oprită

Începând de astăzi, 20 februarie, până sâmbătă, 22 februarie, între orele 7.00 și 18.00, echipele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *