duminică , 29 martie 2020 6:06 pm
Iasi booked.net
-1°C

Are 111 ani! Faceți cunoștință cu cel mai vârstnic român

Vioi, curios şi pus pe glume, chiar şi la 111 ani. Este portretul celui mai bătrân român şi al treilea cel mai longeviv bărbat de pe planetă, scrie observator.tv. S-a născut la începutul veacului trecut, a trăit războaie şi schimbări, dar a învăţat să se adapteze. 2020 l-a prins conectat la tehnologie.

Mitică, aşa cum îi spun prietenii, s-a născut în 1908, în comuna prahoveană Drăgăneasa. Tătăl său, care a fost învăţător, i-a insuflat de mic dragostea de carte.

La începutul anilor ’30, tânărul de atunci devenea inginer agronom. L-a avut profesor pe Gheorghe-Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice din România. A rămas activ până la aproape 90 de ani. Încă de pe atunci, prietenii îl întrebau care este secretul longevităţii sale.

De 28 de ani, Dumitru Comănescu locuieşte alături de fiica şi ginerele său, într-un apartament din Bucureşti. Este des vizitat de nepoţi şi strănepoţi.

În zilele în care se simte în formă, pune mâna pe telefon şi îşi apelează vecinii pe care îi mai cunoaşte în satul natal.

La 110 ani, Dumitru Comănescu a fost premiat cu 5.000 de lei de Primăria Capitalei în cadrul unui proiect de recunoaştere a cetăţenilor care au depăşit un secol de viaţă. Aşa a intrat şi în atenţia reprezentanţilor Cărţii Recordurilor.

Recomandări

Profesorii ieșeni se pot testa gratuit pentru depistarea COVID-19

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) IAȘI a încheiat un contract cu Laboratoarele Praxis …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *