marți , 21 septembrie 2021 6:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Anunț important pentru toți părinții!

Un anunț important pentru toți părinții a fost făcut de ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a declarat că grădinițele și școlile ar putea să fie redeschise pe 11 ianuarie.

Cu siguranță ar fi o deschidere etapizată, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în sensul că mai întâi ar putea lua partea la cursurile fizice cei de la grădinițe și școlile primare și apoi școala gimnazială și învățământul preuniversitar, respectiv învățământul universitar.

Sunt două decizii importante care trebuie luate, în principiu, în această săptămână. Una vizează redeschiderea școlilor, fiind avansată data de 11 ianuarie, însă e doar o variantă în lucru. Asta însemnă că cei de la grădiniță și elevii școlilor primare ar putea să se întoarcă la școală chiar din acest semestru. Astfel, semestrul II, care începe pe 8 februarie, i-ar găsi deja în bănci. În acest sistem de învățământ sunt peste 3 milioane de elevi și peste 500.000 de studenți.

Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru. Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

O altă decizie importantă care ar putea fi luată vizează bugetul Ministerului Educației, potrivit bzi.ro.

Sorin Cîmpeanu a spus că negocierile se vor purta cu mandatul pe masă – în traducere, ministrul Educației și-ar da demisia dacă acest minister nu va primi destui bani anul viitor astfel încât să poată fi puse în practică toate măsurile specificate în programul de guvernare și pe care Cabinetul Cîțu le-a promis.

 

Recomandări

Părinții bolnavi de Covid pot fi tratați în secțiile de pediatrie alături de copiii lor

Ieri, Ministerul Sănătății a decis ca spitalele cu paturi, care au în structură secții sau …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *