joi , 20 ianuarie 2022 11:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Andrei Caramitru crede că ROMÂNII nu vor certificat VERDE pentru că sunt ȚĂRANI și ANALFABEȚI

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, e convins că românii nu vor adoptarea certificatului  verde pentru că sunt țărani și analfabeți. Acesta spune că în Elveția certificatul a fost adoptat cu acordul a 65% din populație, și că gradul mare de acceptare se leagă de nivelul de educație.

„În Elveția au adoptat la referendum – cu 65% – certificatul verde. Era de așteptat asta, vorbim de cea mai bogata si dezvoltată țara din Europa. Ce e interesant e altceva :

– au votat pentru, cu 75%, centrele urbane (zurich. Berna etc). Zone hiper dezvoltate, cu o populație super educata si multi-culturală

– negaționiștii au castigat in rural. Da da – țăranii au refuzat domne, si ei vor libertate sunt un fel de daci elvețieni liberi. Însă in Elveția – țăranii izolați prin cătune sunt foarte puțini, asta e esența chestiei.

Cam așa e peste tot, in toate țările. E lupta culturală fundamentala a secolului 21. Problema României este de mix – avem prea multi oameni încă izolați prin sate pierdute sau orașele depopulate (proporția e enorma fata de ce este prin alte tari in Europa). Si avem populația cu cea mai scăzută educatie din Europa (cei mai putini cu studii universitare, cei mai multi analfabeți.)

Cand comparam ce e cât de cât comparabil – orașele dezvoltate din Romania cu orașele din Vest. Satele disperate de la noi cu cele ale lor. Cifrele sunt pe acolo. Problema e de proporții, atât. De mix.

Deci e normala isteria aberanta de la noi. Problema este de compoziție a poporului. Problema veche de sute de ani”, scrie Caramitru pe Facebook.

Recomandări

Alexandru RAFILA: Nu mai văd urgența certificatului verde

Certificatul verde pentru locul de muncă nu a fost asumat politic, a spus ministrul Sănătății, …

One comment

  1. cititorul atent la detalii în care ziariștii ascund pe dracu

    Un articol manipulator care adaugă nume și afirmații care nu aparțin lui Andrei Caramitru. E o metodă ordinară de manipulare a pune în gura cuiva cuvinte nerostite de el și a asocia cu persoana, nume de prieteni, rude, vecini sau colaboratori special pentru a direcționa către acestea eventualele aprecieri negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *