Andrei Caramitru crede că ROMÂNII nu vor certificat VERDE pentru că sunt ȚĂRANI și ANALFABEȚI

Date:

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, e convins că românii nu vor adoptarea certificatului  verde pentru că sunt țărani și analfabeți. Acesta spune că în Elveția certificatul a fost adoptat cu acordul a 65% din populație, și că gradul mare de acceptare se leagă de nivelul de educație.

„În Elveția au adoptat la referendum – cu 65% – certificatul verde. Era de așteptat asta, vorbim de cea mai bogata si dezvoltată țara din Europa. Ce e interesant e altceva :

– au votat pentru, cu 75%, centrele urbane (zurich. Berna etc). Zone hiper dezvoltate, cu o populație super educata si multi-culturală

– negaționiștii au castigat in rural. Da da – țăranii au refuzat domne, si ei vor libertate sunt un fel de daci elvețieni liberi. Însă in Elveția – țăranii izolați prin cătune sunt foarte puțini, asta e esența chestiei.

Cam așa e peste tot, in toate țările. E lupta culturală fundamentala a secolului 21. Problema României este de mix – avem prea multi oameni încă izolați prin sate pierdute sau orașele depopulate (proporția e enorma fata de ce este prin alte tari in Europa). Si avem populația cu cea mai scăzută educatie din Europa (cei mai putini cu studii universitare, cei mai multi analfabeți.)

Cand comparam ce e cât de cât comparabil – orașele dezvoltate din Romania cu orașele din Vest. Satele disperate de la noi cu cele ale lor. Cifrele sunt pe acolo. Problema e de proporții, atât. De mix.

Deci e normala isteria aberanta de la noi. Problema este de compoziție a poporului. Problema veche de sute de ani”, scrie Caramitru pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...