luni , 6 decembrie 2021 9:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Alexandru RAFILA: Dacă scăpăm de la MOARTE 5.000-10.000 de oameni, mi se pare extraordinar

Alexandru Rafila spune că, dacă va reuși să scape de la moarte 5.000-10.000 de oameni, i se pare extraordinar. Propus de PSD pentru postul de ministru al Sănătății, deputatul vorbește și despre prima dificultate pe care o vede la minister.

Întrebat marți seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, ce înseamnă pentru el postul de ministru al Sănătății, Rafila a răspuns: „Fără să fie o declarație demagogică, e o foarte, foarte mare responsabilitate. Lumea are multe așteptări. Cred că sunt două tipuri de așteptare: în primul rând este vorba de evitarea unei situații similare ca cea prin care tocmai am trecut și cea de-a doua este calea spre normalitate”.

Rafila a afirmat că știe destul de bine sistemul și Ministerul Sănătății și crede că dificultatea va fi legată de resursa umană care, „atât cât există, trebuie mobilizată să lucreze” pentru controlul imediat al pandemiei.

Trebuie un efort. Și mai e un lucru pe care vreau să îl spun. Nu mai discutăm de Ministerul Sănătății de la PSD sau al coaliției, problema e a României, nu a coaliției și din punctul ăsta de vedere nu am niciun fel de prejudecată și lucrez cu oricine are bunăvoință și disponibilitate și știință. Nu nu mă interesează vechea moștenire sau greaua moștenire. Dacă reușim să scăpăm de la moarte 5.000 de oameni sau 10.000 de oameni, mi se pare un lucru extraordinar. Trebuie să mai faci și altceva, dar lucrul ăsta trebuie să fie prioritatea, ca grozăviile astea cu 500 de decese pe zi să nu se mai repete, afirmă Rafila.

Recomandări

910 pacienți cu COVID internați la Terapie INTENSIVĂ, 80 au certificate de VACCINARE

Până astăzi, 5 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.786.036 de cazuri de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *