marți , 27 iulie 2021 11:11 am
Iasi booked.net
-1°C

Alertă în Vâlcea: Halda de steril din Alunu, în pericol să o ia din nou la vale

Halda de steril din localitatea vâlceană Alunu ar putea să alunece, din nou. Nu o spun doar localnicii, îngrijoraţi, ci şi primarul localităţii. În primăvară, dealul s-a mişcat mai bine de doi kilometri şi a distrus 8 case. Situaţia s-ar putea repeta, din cauza ploilor din ultima perioadă.

 

Localnicii care se tem să nu fie îngropaţi de pământ au încercat să facă şanţuri care să ducă apa departe de casele lor, dar au fost avertizaţi.

 

Oamenii ştiu că şanţurile făcute de autorităţi pentru a dirija halda de steril ce o luase la vale sunt instabile şi transportă şi apa de ploaie. Chiar şi primarul de la Alunu este îngrijorat. Halda ar putea să o ia încă o dată din loc.

 

Cristian Birăruţ, primar Alunu: „Cât de stabilă e, nu pot să vă spun, dar dacă o să mai plouă aşa, până la urmă, nu o să reziste.”

 

Coșmarul locuitorilor de la Alunu a început în luna mai. Opt familii au fost evacuate din casele aflate în calea haldei de steril. Sinistraţii stau şi acum în centrul social sau în locuinţe modulare de plastic.

 

(Sursa: digi24.ro)

Recomandări

In județul Vâlcea mai multe gospodării au fost inundate

Peste 30 de gospodării din localităţile Brezoi şi Racoviţa, din Județul Vâlcea, au fost inundate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *