joi , 23 septembrie 2021 4:55 pm
Iasi booked.net
-1°C

A murit un erou! Generalul Constantin Didulescu s-a stins la vârsta de 95 de ani

Generalul Constantin Didulescu, erou de război, s-a stins duminică la vârsta de 95 de ani. Acesta a lupta pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial și a oferit o imagine ce a emoționat o întreagă țară în mai 2015 când a început să plângă la o ceremonie la care veteranii de război s-au întâlnit cu elevii olimpici ai Liceului Militar de la Breaza, pentru că își pierduse recent fiica.

 

Decesul său a fost anunţat de Ministerul Apărării Naţionale, într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului:

„Rămas bun, domnule general! Nu vom uita niciodată sacrificiul dumneavoastră!

Generalul în retragere Constantin Didulescu ne-a părăsit!

Astăzi, România a pierdut un Erou, iar Armata României a pierdut un militar desăvârșit și un exemplu greu de urmat pentru generațiile viitoare.

A pierdut multe, poate mult prea multe, dar pe chipul său se citește mulțumirea. Împreună cu ceilalți Eroi ai neamului românesc, ne-au lăsat o țară liberă și e de datoria noastră să o respectăm și să o apărăm.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Generalul Didulescu a plecat pe front la vârsta de 21 de ani și a luptat în campaniile din vest, împotriva naziştilor, fiind rănit de două ori: în Ungaria şi în Cehoslovacia.

În ultimii ani din viață a avut grijă de camarazii săi, ocupându-se de problemele şi drepturile veteranilor de război”, este mesajul MapN.

 

(Sursa: b1.ro)

Recomandări

Zi de doliu național

Trecerea la cele veșnice, în aceeași zi, a marilor români Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *