miercuri , 19 ianuarie 2022 1:45 am
Iasi booked.net
-1°C

Al 13-lea transplant renal efectuat anul acesta la Spitalul C.I. Parhon din Iași

Medicii de la Spitalul C.I. Parhon din Iaşi au efectuat cel de-al treisprezecelea transplant renal de la începutul anului şi până acum, donatorul fiind o persoană aflată în moarte cerebrală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului C.I.Parhon, medicul Ionuţ Nistor, a declarat că beneficiarul transplantului este un bărbat în vârstă de 23 de ani, care făcea dializă după ce, în urmă cu doi ani, a fost diagnosticat cu insuficienţă renală.

„Este cea de-a treisprezecea intervenţie de transplant de rinichi şi a şasea de la donator cadaveric. Pentru pacient a fost o şansă să primească un rinichi de la donator cadaveric deoarece nu ar fi avut nicio altă şansă să primească din familie. În urmă cu zece ani, mama sa a donat un rinichi fiului său mai mare, care s-a îmbolnăvit tot la vârsta de 21 de ani, iar tatăl era incompatibil”, a declarat dr. Ionuţ Nistor.

Chirurgul Daniel Andone a declarat că, pentru efectuarea transplantului, a fost o mobilizare generală, întrucât prelevarea s-a făcut la Spitalul Judeţean Galaţi, scrie agerpres.ro.

„Intervenţia a decurs fără probleme, s-a terminat în cursul nopţii, pe la ora 2.00, dar a meritat efortul. Contează mult şi vârstă pacientului. Cu cât e mai tânăr, cu atât intervenţia e mai facilă”, a declarat medicul Daniel Andone.

Donatorul este un bărbat din Bârlad, care a avut un accident acasă şi s-a lovit la cap, suferind un traumatism cranian sever.

Recomandări

Un copil a ajuns la spital după ce o barieră de acces i-a căzut în cap, din cauza vântului

Doi adolescenți au fost răniți în această după amiază, după ce o barieră de acces …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *