marți , 7 decembrie 2021 9:38 am
Iasi booked.net
-1°C

Admiterea la facultate se va face online

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, alături de Consiliul Național al Rectorilor, Sindicatul Alma Mater și de asociațiile studențești au convenit ca, în contextul pandemiei COVID-19, anul acesta admiterea în învăţământul superior să fie organizată online.

Ministerul Educației și Cercetării a permis universităților românești accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem online în instituțiile de învățământ superior.

Prin urmare, universitățile pot verifica rezultatele obținute de absolvenții clasei a XII-a, în urma susținerii examenului național de Bacalaureat, evitând, astfel, prezența fizică a candidaților la înscrierea pentru admiterea la facultate. Astfel au fost eliminate o serie de proceduri birocratice pentru a eficientiza procesul administrativ.

În această perioadă, căutăm să simplificăm cât putem de mult modalitățile prin care absolvenții clasei a XII-a se pot înscrie la facultate, în condiții de siguranță. La fel de important este și procesul de învățare-evaluare on-line din universități și am încredere că toate instituțiile de învățământ superior vor sprijini accesul la educație al studenților.”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Recomandări

Avertisment despre o nouă înșelătorie online, prin metoda Black Friday

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează cu privire la apariția unei noi metode de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *