Acoperământul Maicii Domnului 2022! Ce NU ai voie să faci pe 1 octombrie

Date:

Pe 1 octombrie, creștinii ortodocși cinstesc sfântul Acoperământ al Maicii Domnului.

În calendarul creștin ortodox, Acoperământul Maicii Domnului este o sărbătoare însemnată cu cruce roșie, astfel că are o însemnătate mare pentru credincioși.

Pe 1 octombrie, atunci când este cinstit Acoperământul Maicii Domnului, credincioșilor le sunt interzise anumite lucruri. Mai exact, tradiția spune că în această zi nu se muncește și nu se spală rufe.

În toate zilele în care sunt sărbători cu cruce roșie sunt interzise activitățile în gospodărie și nu se spală rufe, nu se calcă, având în vedere că este o zi de odihnă și rugăciune.

O superstiție veche spune că de Acoperământul Maicii Domnului nimeni nu ar trebui să își tundă părul.

Se crede că, în această zi, părul tăiat rămâne într-o strânsă legătură cu corpul. Dacă este aruncat sau ars, acesta poate fi folosit pentru a face farmece, astfel că cei care se tund pot avea parte de neplăceri și ghinion.

Se spune că pe 1 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului, credincioșii care vor să fie sănătoși și feriți de rele ar trebui să țină post. Astfel, nu ar trebui consumate alimente de dulce, ceea ce înseamnă că preparatele nu trebuie să conțină lapte, ouă, unt sau carne.

Ce să faci de Acoperământul Maicii Domnului pentru a avea parte de noroc?

Pe lângă lucrurile care sunt interzise pe 1 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului, există o serie de tradiții care s-au transmis din generație în generație și pe care credincioșii le respectă pentru a atrage norocul și belșugul în viețile lor.

Astfel, de Acoperământul Maicii Domnului se spune că este bine ca gospodinele să pregătească plăcinte cu mere sau dovleac și să le împartă celor nevoiași, cu ocazia acestei sărbători fiind pomeniți și cei care au trecut la cele veșnice.

Femeile care își doresc o căsnicie fericită ar trebui să poarte podoabele de la nuntă. În plus, se spune că rugăciunile închinate Fecioarei Maria sunt ascultate astăzi, iar credincioșii ar trebui să le rostească pentru a avea parte de noroc și sănătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au...

Un consilier județean ia de guler UE! Cătălin TIMOFCIUC: “Multiculturalismul a eșuat!”

Consilierul județean Cătălin Timofciuc a distribuit pe rețelele sociale...

Mobilizare impresionantă a ieșenilor în cadrul campaniei „Avem același sânge”

Peste 200 de persoane au răspuns apelului la solidaritate...