luni , 2 august 2021 12:01 pm
Iasi booked.net
-1°C

A demarat acțiunea de salvare a copiilor captivi în peștera din Thailanda: 6 băieți au fost scoși în siguranță de scafandri (VIDEO)

Șase băieți au fost salvați în siguranță din peștera din Thailanda în care au fost captivi timp de 2 săptămâni, transmite BBC.

 

Șase băieți au ieșit până în acest moment din peștera Tham Luang, informează The Guardian, care citează un membru al echipei medicale care participă la operațiunea de salvare.

Scafandrii îi ghidează pe cei doi 12 băieți și pe antrenorul lor prin întuneric și prin pasajele inundate. Ei sunt scoși pe rând, în grupuri mici. Nu se știe cât va dura operațiunea de salvare.

„Copiii au fost aduşi la suprafaţă. În prezent, ei se află în spitalul de campanie amenajat în apropiere de peşteră”, a declarat Tossathep Boonthong, directorul departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai, care participă la operaţiunile de salvare.

„Ei trec acum printr-o procedură de examinare fizică. Nu au fost transportaţi deocamdată la spitalul Chiang Rai”, a dezvăluit pentru Reuters acelaşi oficial thailandez.

În apropierea peşterii în care sunt captivi 12 copii şi antrenorul lor a început ploaia torenţială, care ar putea îngreuna eforturile autorităţilor, scrie The Guardian.

Mulţi dintre copii, care au vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, nu ştiu să înoate. Niciunul dintre ei nu a făcut scufundări acvatice.

 

Sursa: Știrile Pro TV

Recomandări

Cum putem controla anxietatea și fricile copiilor?

Este normal ca în diferite perioade ale dezvoltării copiii să aibă diverse frici: de insecte, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *