vineri , 16 aprilie 2021 1:56 am
Iasi booked.net
-1°C

O femeie din Austria a murit după imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

După ce o femeie a decedat, iar o alta s-a îmbolnăvit, Austria a hotărât să suspende preventiv imunizarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca.

Datorită unor probleme grave de coagulare a sângelui, o femeie în vârstă de 49 de ani a murit, după ce s-a vaccinat cu serul de la AstraZeneca. De asemenea, o altă femeie, în vârstă de 35 de ani, a făcut embolism pulmonar, dar este în stare bună. Cele două femei sunt asistente medicale la clinica din Zwettl.

Pe 30 ianuarie, vaccinul de la AstraZeneca a primit acceptul autorităților Uniunii Europene. Acestea au garantat că vaccinul este eficient. Reacțiile adverse depistate în cercetări au fost nesemnificative și nu au fost observate probleme de coagulare a sângelui.

Profesorul de sănătate publică de la Universitatea Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș, precizează că vaccinul AstraZeneca nu are efecte adverse mai grave decât vaccinurile Pfizer și Moderna, astfel, o persoană din 100 poate să aibă roșeață sau umflătură la locul injectării, una din 1.000 poate să aibă lipsa apetitului, amețeală, transpirație, ușoare umflături ale ganglionilor de la mâna în care a fost injectată.

Recomandări

Vaccinarea cu Johnson&Johnson suspendată în SUA, din cauza formării unor cheaguri de sânge

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a cerut marţi o suspendare a folosirii vaccinului împotriva covid-19 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *