vineri , 16 aprilie 2021 2:17 am
Iasi booked.net
-1°C

Avertisment ANPC referitor la mărțișoarele contrafăcute

Confederația Diamond Gold și Patronatul Bijutierilor din România recomandă consumatorilor să analizeze mărțișoarele din aur și argint pe care le achiziționează în acest an, deoarece acestea pot fi falsuri vândute fără documente fiscale.

Bijutierii spun că pe piață vor apărea comercianții ambulanți, care vor vinde „tinichele ordinare la preț de bijuterii din material prețios”.

De asemenea, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a atenționat cumpărătorii că în această perioadă pericolul real constă în vânzarea de mărțișoare contrafăcute.

Asemenea metalelor prețioase, pot fi contrafăcute și pietrele prețioase. Aceste imitații sunt dăunătoare sănătății deoarece nu pot fi descoperite în lipsa unei analize riguroase de laborator.

Paul Anghel recomandă consumatorilor să aleagă cu grijă locul de să cumpără mărțișoarele, pentru că acestea se vând peste tot, la tarabe, supermarket-uri, magazine de bijuterii și târguri de cadouri organizate în perioada din apropierea zilelor de 1 și 8 Martie.

Recomandări

Polițiștii de Frontieră din Galați au descoperit un certificat de căsătorie fals

Polițiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier realizează investigații referitor la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *