joi , 24 iunie 2021 2:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

A decedat fostul șef al Securității Ion Pacepa

Duminică, 14 februarie, COVID-19 a realizat ceea nu au putut o recompensă de două milioane de dolari și două echipe de asasini sponsorizați de la București: l-a „ucis“ pe Ion Mihai Pacepa, fost adjunct al șefului Direcției de Informații Externe (DIE) a României comuniste şi consilier personal al lui Nicolae Ceaușescu.

Ion Mihai Pacepa, sau „Mike”, după cum îi spuneau apropiații, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19.

Ronald J. Rychlak, avocat, jurist, autor și comentator politic american a anunțat moartea fulgerătoare a lui Ion Mihai Pacepa, renumit pentru poveștile sale despre operațiunile serviciilor secrete din blocul estic.

Rychlak este profesor de drept la Universitatea din Mississippi School of Law şi este titular al catedrei de drept şi guvernare Jamie L. Whitten.

Acesta îi aduce un ultim omagiu lui Pacepa. El povestește despre faptul că, în 2017, vicontele Christopher Monckton, consilier al fostului premier britanic Margaret Thatcher, l-a numit pe Pacepa drept „cel mai influent om din secolul XX și, probabil, de la începutul secolului XXI”.

Ion Mihai Pacepa s-a născut la București, pe 28 octombrie 1928. A învățat la Facultatea de Chimie Industrială din cadrul Universității Politehnice din București. A fost recrutat de serviciul secret al Republicii Socialiste Române încă înainte de a termina facultatea, fiind încadrat la Direcția a II-a de Contrainformații Economice. A urcat până în postul de adjunct al directorului DIE.

Recomandări

Condițiile pentru a putea ieși din țară de la 1 iulie

În mai puțin de trei săptămâni țara noastră alături de celelalte state europene ar trebui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *