marți , 2 martie 2021 6:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cel mai eficient tratament anti-covid

Terapia anti-COVID-19 cu anticorpi este eficientă. Anunțul a fost făcut de compania americană Regeneron Pharmaceuticals, care a arătat că așa-zisul cocktailul cu anticorpi este eficient în prevenirea ca oamenii expuşi la cei infectaţi cu noul coronavirus să dezvolte boala.

În aceste momente, tratamentul cu anticorpi se află în stadiul final al testării.

REGEN-COV2, combinaţie de doi anticorpi, are ca efect reducerea 100% a infecţiei cu simptome şi de aproximativ 50% la toate ratele de infectare, bazat pe analizarea datelor obţinute de la 400 de participanţi la studiul clinic care au avut un colocatar bolnav de Covid-19.

Prin comparaţie, compania Eli Lilly, care dezvoltă un tratament similar, a anunţat săptămâna trecută că terapia sa cu anticorpi a redus riscul de infectare cu 80% la rezidenţii dintr-un azil aflaţi în studiu.

Regeneron a spus că va discuta rezultatele provizorii cu organismele americane de reglementare pentru o eventuală extindere a autorizaţiei actuale de utilizare de urgenţă a cocktail-ului cu anticorpi, conform bzi.ro. Datele complete ale studiului sunt aşteptate cel mai devreme în al doilea trimestru al anului.

În timpul studiului clinic, derulat de Regeneron împreună cu National Institute of Allergy and Infectious Diseases, au fost înregistrate, între cei care au primit placebo, un deces şi o spitalizare legate de Covid-19, însă în grupul care a primit tratamentul nu a fost înregistrat niciun astfel de caz, au spus reprezentanţii companiei.

Recomandări

Șase elevi confirmați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore la nivelul județului Iași

La nivelul județului Iași, cazurile COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ arată astfel: Număr preșcolari/ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *