marți , 2 martie 2021 6:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se ridică o parte din restricții în Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri 26 ianuarie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 30.751 de cazuri cu persoane infectate cu noul virus. Este vorba de 109 cazuri în plus faţă de ziua precedentă, dintre care 61 în municipiul Iaşi.

De altfel, conform autorităţilor locale, municipiul Iași are o rată de incidență de 1,06 la mie de locuitori, ceea ce va duce, în mod sigur, la  adoptarea de noi hotărâri pentru reluarea activităților în diferite domenii din municipiul Iași, ținând cont de faptul că, de cinci zile, localitatea este în scenariul verde. De altfel, primarul Mihai Chirica a declarat că va fi majorat de la 30 la 50 la sută procentul de accesibilitate a cetățenilor în sălile de spectacole, cinematografe, baruri și restaurante. „Activitățile economice se multiplică, așa cum bine știți, și în zona de spectacol, și în zona de restaurant se poate trece la 50% din scaune, ceea ce probabil s-a și întâmplat, pentru că oamenii aplică legea că o cunosc, dar trebuie să monitorizăm în continuare, pentru că obiectivul nostru acum este deschiderea școlii și n-am vrea să depreciem starea de sănătate pentru momentul începerea școlii”, au precizat reprezentanti ai primariei municipiului Iasi.

În urma raportului publicat de Instituţia Prefectului, remarcăm 3 localităţi care sunt în scenariul roșu, Valea Lupului, Ipatele şi Miroslava. În Ipatele incidenţa este 4.21, în localitatea Valea Lupului de 4,37, iar ăn localitatea Miroslava de 3.29 de infectări la mia de locuitori. Cu o rată de peste 2 la mia de locuitori avem, în judeţul Iași, un număr de 7 localităţi. Cea mai apropriată localitate de a intra în scenariul roşu este Schitu Duca cu o rată de infectare de 2,771 la mia de locuitori.

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 27133 de vaccinări. Pe data de 25 ianuarie 2021 au fost vaccinate 2.738 de persoane, conform stireadeiasi.ro. Din totalul zilei de ieri, precizam ca 1.250 de persoane au fost vaccinate în centrele de faza II, conform stireadeiasi.ro. De asemenea, din totalul de 2.738,  menţionăm că 1.588 de persoane au primit doza I și 1150 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 35 de reacții adverse ușoare.

Recomandări

Atenție șoferi, restricţii de circulaţie! Reîncep lucrările de modernizare a infrastructurii de tramvai Iași – Dancu

În cursul zilei de luni, 1 martie, constructorii contractați de Primăria Municipiului Iași vor relua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *