marți , 2 martie 2021 7:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Precizări noi referitoare la deschiderea școlilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut mai multe precizări cu privire la deschiderea şcolilor, în condiţiile în care col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat că în România, din 28 ianuarie, timp de 10 zile, persoanele din domeniile esenţiale nu vor mai fi vaccinate şi vor reprogramate la o dată ulterioară.

Din categoriile esenţiale fac parte, evident, şi cei din învăţâmânt, astfel că se pune întrebarea dacă şcolile vor mai fi redeschise pe 8 februarie, în condiţiile în care cadrele didactice nu se pot vaccina.

Încă din 14 ianuarie a fost anunţat public că vaccinarea este un element important, dar care nu condiţionează redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Evoluţia epidemiologică este factorul care determină decizia de redeschidere a şcolilor după cele trei scenarii. Vaccinarea nu condiţionează. Anunţul de azi nu schimbă cu nimic decizia care va fi anunţată pe 2 februarie Atunci va fi analizată evoluţia ratei de infectare şi pericolul determinat de răspândirea noii tulpini. Noi considerăm că riscul nu poate fi eliminat total, dar trebuie păstrat în limitele în care poate fi gestionat. S-au vaccinat până acum aproape 8000 de cadre din sistemul de învăţământ, 80.000 sunt programate pentru vaccinare. Disponibilitatea de vaccinare creşte de la o zi la alta. Factorul limitativ este disponibilitatea dozelor de vaccin. Acesta există în toată lumea”, a declarat Sorin Cîmpeanu la un post de televiziune, conform stireadeiasi.ro.

Întrebat ce părere are despre declaraţia lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, care a afirmat că nu crede că rata infectării din București a scăzut sub 3 la mie, deşi asta reiese din cifrele oficiale, Sorin Cîmpeanu a spus că „refuz să cred aşa ceva, că un ministru se îndoieşte de propriile raportări din propriul minister”.

Recomandări

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung, luni, în România

O nouă tranșă, de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech, va ajunge luni …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *