duminică , 28 februarie 2021 5:53 am
Iasi booked.net
-1°C

Lucrări practice pentru studenții de la USAMV Iași

Mai multe utilaje au fost donate în scop didactic studenților Facultății de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Cursanții vor avea parte de lucrări practice inedite și diversificate datorită parteneriatelor semnate.

Studenții Facultății de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, vor avea parte de lucrări practice inedite și diversificate datorită parteneriatelor semnate între instituția de învățamânt superior și reprezentanți ai mediului economic agricol. Astfel, pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a echipamentelor necesare în agricultură, diverse firme și-au manifestat intenția de a pune la dispoziția facultății utilaje în scop didactic.

Spre exemplificare, Facultății de Agricultură i-au fost donate recent o mașină pentru efectuat tratamente fitosanitare și un echipament pentru recoltat porumb.

Pentru studenții Universității, desfășurarea unor astfel de parteneriate reprezintă și posibilitatea de a observa evoluția echipamentelor folosite în diverse procese necesare în agricultură și adaptarea acestora noilor tendințe și cerințe ale agriculturii durabile și sustenabile, potrivit bzi.ro.

Am încercat tot timpul să susținem educația și din acest motiv ne dorim să fim alături inițiativelor Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. Nu suntem la prima colaborare și ne dorim ca studenții de astăzi să devină fermierii de mâine, având acces, prin firma noastră, la cele mai noi utilaje, tehnologii și cunoștințe agricole. Rămânem deschiși pentru următoarele evenimente organizate de Universitate deoarece suntem conștienți de faptul că stă și în responsabilitatea noastră să contribuim la educarea tinerilor care vor deveni baza agribusiness-ului„, a transmis Bogdan Alupoaie, manager marketing.

Recomandări

Primul standard pentru conservarea biodiversității în agricultura convențională, printr-un nou modul al certificării GLOBALG.A.P.

Lidl, împreună cu specialiști din domeniul agriculturii și din cel alimentar, dezvoltă primul standard agricol …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *