duminică , 9 mai 2021 7:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Persoanele vaccinate vor putea călători în străinătate fără restricții

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat că cei care se vaccinează împotriva COVID-19 au şansa ca la vară să meargă în concedii, în străinătate, fără a fi obligaţi să stea în carantină.

„Clar că cei care se vaccinează au şansă la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (…) Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană. Noi vrem o abordare europeană, dar unele ţări este posibil să aibă o abordare a lor pe măsuri de protecţie”, a declarat Raed Arafat, luni seară, precizând că unele state s-ar putea să impună obligativitatea vaccinării.

Arafat spune că este un semn pozitiv că lumea vrea să se vaccineze, conform stirileprotv.ro.

„Important este că faptul că vrea lumea să se vaccineze. Este un semn pozitiv. Eu sper că mulţi dintre ezitanţi să îşi schimbe părerea şi să vină şi ei la vaccin, iar dacă acum suntem limitaţi la Pfizer BioNTech, în următoarea perioadă vor veni şi dozele de la Moderna şi de la Astra Zeneca, care se pare cantitatea va fi mai importantă şi atunci clar putem creşte viteza cu care se vaccinează”, a mai declarat Arafat.

Recomandări

Centru de vaccinare anti-COVID-19 direct din mașină

Astăzi, 8 mai 2021, la Iași se va deschide un centru de vaccinare anti-COVID-19 direct …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *