marți , 2 martie 2021 6:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

Finanțare europeană pentru achiziția de tablete în școli

Elevii din comuna Hălăucești, județul Iași, vor primi tablete printr-un contract cu finanțare europeană. Accesul la internet va fi nelimitat pe o perioadă de 24 de luni.

În comună mai este nevoie de un număr de 200 de tablete. Furnizorii trebuie să respecte o serie de condiții tehnice.

Primăria comunei Hălăucești sprijină elevii din localitate care desfășoară cursuri on-line. Pe data de 05.02.2021 este programată licitația pentru achiziția echipamentelor. Valoarea estimată a contractului este de 705.842 lei, fără TVA, aproximativ 150.000 de euro. Achiziția este susținută cu fonduri europene prin Programul Operațional Competitivitate – Axa Prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă”.

Contractul se va derula prin intermediul unui acord-cadru, întins pe o perioadă de 48 de luni. Asta înseamnă că nu este obligatoriu ca întreaga cantitate de echipamente să fie furnizată. Necesarul maxim este de 600 de tablete plus abonamente internet și 30 de laptopuri. Tabletele trebuie să aibă sistem de operare Android 10, 3G – 4G, procesor Quad- core 1.5 Ghz, memorie de 16 Gb, 2GB RAM, cameră foto spate-față, slot SD cu suport până la 128 GB. Tabletele vor avea microfon încorporat și o greutate de maximum 550 de grame, potrivit bzi.ro. În ceea ce privește abonamentele de date mobile, ofertantul trebuie să asigure accesul la internet nelimitat pe parcursul a 24 de luni fără costuri suplimentare. În ceea ce privește specificațiile tehnice ale laptopurilor, trebuie să aibă un ecran cu dimensiunea de 15.6 inch, procesor Intel 7 sau echivalent, sistem de operare Windows 10 sau echivalent.

Recomandări

Două persoane lovite pe trecerea de pietoni în Suceava

O femeie de 36 de ani și copilul ei de 2 anișori au avut ieri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *