joi , 15 aprilie 2021 7:18 am
Iasi booked.net
-1°C

Un obiect estimat la peste 400.000 lei a fost găsit de un ieșean într-un râu

Un ieșean este cercetat de către politistii români după ce a găsit un obiect veche de sute de ani. Vorbim despre faptul că oamenii legii au făcut mai multe percheziţii domiciliare şi au găsit mai multe obiecte de artă printre care şi un coif corintic din bronz datat în sec VI – V î. Hr.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Neamț. Oamenii legii au intrat în două locaţii, o locaţie din Roman și incă o locaţie din judeţul Iaşi, localitatea Alexandru Ioan Cuza.

Oamenii legii bănuiau mai multe persoane de comiterea infracţiunilor de furt din sit arheologic dar şi tăinuire. Din aceste considerente aceştia au făcut mai multe percheziţii domiciliare. La casa ieșeanului în vârstă de 51 de ani, oamenii legii au descoperit un coif corintic din broz care, conform specialiştilor are o vechime de câteva mii de ani. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că obiectul de artă a fost descoperit în albia râului Şiret. Oamenii legii au ridicat obiectul şi a fost supus unei expertize de specialitate, potrivit bzi.ro. Conform unor specialişti, obiectul ar valora câteva sute de mii de euro:

Un coif corintic din bronz, datat în sec. VI – V î. Hr., susceptibil să aparţină patrimoniului cultural național, a fost descoperit în urmă a două percheziții desfășurate ieri, 12 ianuarie, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. La data de 12 ianuarie a.c., în baza investigațiilor desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au efectuat două percheziții, în municipiul Roman și în județul Iași, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt din sit arheologic și tăinuire. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. În urma descinderilor desfășurate în localitatea Alexandru Ioan Cuza din județul Iași, la locuința unui bărbat de 51 de ani, polițiștii au descoperit un coif corintic din bronz, datat după analogii în secolul VI – V î.Hr., susceptibil a fi clasat în patrimoniul cultural național al României. Bunul ar fi fost descoperit de bărbatul în cauză în albia râului Şiret. Acesta a fost ridicat de polițiști, urmând a fi supus unei expertize de specialitate. La activități au participat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă și criminaliști din cadrul Poliției municipiului Roman” se arată în comunicat.

Recomandări

În Bacău 3 bărbați au fost arestați după ce au violat o fată

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au fost solicitați de o fată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *