vineri , 16 aprilie 2021 2:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

Săptămâna viitoare va fi efectuată prima operație în blocul operator nou al unui Spital din Iași

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași a dat în folosință un bloc operator complet nou, realizat și dotat la standarde europene. Este vorba despre patru săli de operație – două pentru intervenții endoscopice și două pentru operațiile de transplant renal și chirurgie.

Noul bloc operator beneficiază de o instalație de climatizare modernă, spații pre-operatorii și post-operatorii pentru pacienți, spații de pregătire a instrumentarului medical, iar accesul se realizează prin filtre specifice, automatizate, concepute special pentru sectorul medical.

Noul bloc operator înseamnă un nou început, o locaţie nouă, mai mult spaţiu, mai multe săli, un circuit aproape ideal sau foarte aproape de ideal, totul nou, standardele şi cerinţele epidemiologice de circuit sunt atinse, ale instrumentarului, medicilor, pacienţilor. Tot ce înseamnă rigorile unui bloc operator sunt îndeplinite graţie construire. Prima operaţie am realizat-o la începutul acestui an. Funcţionăm deja în noul bloc operator făcând intervenţiile acolo”, a declarat Adelina Miron, medic primar urolog și coordonator al Blocului Operator.

Dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon din Iaşi a anunţat că marţea viitoare va avea loc prima intervenţie renală programată. Va fi de un donator viu, o tânără va primi un rinichi de la mama sa, potrivit bzi.ro.

Investiția are o valoare de 10.837.681,98 de lei, fondurile fiind asigurate de către Primăria Municipiului Iași. Din suma totală aproximativ 5,6 milioane de lei au reprezentat investiția în blocul operator, iar până la finalul acestui an, din aceeași alocare de fonduri, va fi renovată complet Secția de ATI, iar Compartimentul de Transplant Renal va fi dar în folosință în primele zile ale lunii februarie.

Recomandări

În Piatra Neamț se va deschide un nou spital modular

Un  nou spital modular se va înființa în curtea Spitalului Județean de Urgență din Piatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *