vineri , 16 aprilie 2021 2:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

Veste proastă pentru asigurații sistemului de sănătate publică

Dr. Cătălin Petrencic, medic de familie la 70 km de Bucureşti, spune că renunţă la pacienţii care nu se vor vaccina anti-covid. Are şi un argument în favoarea lui, şi anume: „asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”.

Cei mai mulți vor să se vaccineze, dar am și pacienți care refuză vaccinarea. Pentru că se apropie etapa a doua de vaccinare și pentru că am mulți pacienți cronici peste 65 de ani, am început pe cei care s-au prezentat la cabinet să-i întreb cum vor proceda, dacă se vor vaccina sau nu. Vineri am avut 19 persoane, 10 au spus da, 2 nu și 7 că se mai gândesc. Astăzi am avut o discuție mai aprinsă cu o pacientă cronică, cu mai multe boli, care mi-a spus clar că ea nu se vaccinează. De aici mi-a venit această idee, mi se pare anormal ca un pacient înscris la mine cu asemenea comorbidități să aibă asemenea reacție. Până acum venea, lua rețeta, o consultam, urmă indicațiile și acum spune nu la o întrebare, știind că eu m-am vaccinat în urmă cu o săptămână”, a explicat doctorul.

Dr. Cătălin Petrencic s-a vaccinat când i-a venit rândul şi vrea să fie un exemplu pentru pacienţii săi, potrivit bzi.ro.

Eu sunt medic la țară, cabinetul este la țară, la 30 de kilometri de Oltenița, 40 de Călărași, 70 de kilometri de București. Am postat pe pagina mea de Facebook informația că m-am vaccinat, fotografie din timpul vaccinării și eu și asistentul, am făcut dovada că am încredere deplină în acest vaccin. Un argument mai puternic nu știu dacă pot aduce în fața unui pacient în a garanta vaccinarea. Oamenii trebuie să realizeze că nu ne jucăm, că situația este una dură și nu există altă soluție la momentul actual pentru a încerca să revenim la viața de dinainte. Pentru că situația este foarte dură, oamenii trebuie să realizeze că nu ne jucăm. De un an de zile, ne-am schimbat viața, felul de a fi, relațiile comportamentul și văd că nu se conștientizează acest lucru. Poate începe să li se pară normal să umble cu mască sau consideră boală mai puțin gravă. La momentul actual nu există altă soluție, nu există medicament”, a completat dr. Cătălin Petrencic.

Recomandări

Un medic ieșean care ocupa două funcții simultan a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *