vineri , 16 aprilie 2021 3:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru sărbătorile de iarnă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis luni, 23 noiembrie 2020, faptul că vom avea un Crăciun sigur doar dacă vom organiza un cerc foarte restrâns, fără o reuniune mare de familie, este, fără îndoială, „cea mai bună opțiune” în această perioadă de pandemie pentru majoritatea țărilor.

Maria Van Kerkhove, oficial OMS pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, a afirmat că :„Este incredibil de dificil, deoarece, mai ales în sezonul vacanțelor, ne dorim foarte mult să fim alături de familia noastră. Dar, în unele cazuri, a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune ”.

Cercetătoarea americană probabil că nu a avut în vedere doar Crăciunul, ci și Ziua Recunoștinței, sărbătoarea familială prin excelență în Statele Unite, care va fi sărbătorită joi. Specialiștii se tem de un nou vârf de infecție în țara deja cea mai afectată de Covid-19, cu aproape 260.000 de morți. Pentru OMS, o sărbătoare prin videoconferință ar putea fi soluția, scrie Le Figaro.

Aceasta a mai spus că oamenii pot găsi modalități de a sărbători când totul se termină.

Facem asta în familia mea și vom avea o petrecere de pomină când se va termina pandemia”, a spus Maria Van Kerkhove.

La rândul său, colegul ei, Michael Ryan, responsabil de situații de urgență la OMS, a subliniat că numărul infecțiilor a crescut în Canada după Ziua Recunoștinței, sărbătorită pe 12 noiembrie.

Întrebarea este: aveți suficient control al bolii și puteți oferi oamenilor un pic mai multă libertate pentru sezonul de Crăciun, fapt care ar putea genera încredere și bucurie, de care oamenii au cu adevărat nevoie, dar fără permite virusului să circule? ”, a spus el, potrivit bzi.ro.

Pentru Michael Ryan, este de competența autorităților să găsească echilibrul potrivit între „riscurile pentru sănătate și riscurile sociale și economice ”legate de restricțiile din timpul perioadei de vacanță, capabile să „genereze multă frustrare, saturaţie și multe critici ”.

Recomandări

Corul Madrigal lansează albumul pascal „Săptămâna Patimilor”

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *