marți , 19 ianuarie 2021 12:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Vouchere de vacanță pentru bugetari

Veste bună cu privire la voucherele de vacanță, care se acordă și în 2021 pentru bugetari, potrivit unui oficial al Palatului Victoria. Așadar, la nivelul Guvernului s-a decis prelungirea acestui program, astfel că tichetele de vacanță se vor acorda în continuare, potrivit bzi.ro.

Consilierul pe probleme economice al premierului a spus că sunt discutate și pregătite unele instrumente pentru scheme de ajutor de stat destinate industriei HoReCa. Potrivit acestuia, respectivul sector va mai fi afectat încă o perioadă din motive de pandemie. Printre măsurile menite să vină în sprijinul sectorului HoReCa dar și al turismului în general se numără și acordarea voucherelor de vacanță.

Consilierul pe probleme economice al premierului Ludovic Orban le da o veste de ultimă oră românilor. Acesta a precizat ce se întâmplă de anul viitor cu voucherele de vacanță care erau acordate bugetarilor dar și unort angajați din mediul privat. Așadar, programul respectiv va fi prelungit, astfel că tichetele de vacanță se vor acorda în continuare.

Voucherele de vacanță sunt acordate atât personalului din sectorul privat, cât și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Totodată, și ministrul Economiei consideră prioritară sprijinirea turismului intern. Însă de asemenea, este necesar să fie respectate toate măsurile de protecție impuse de autorități. În România, voucherele de vacanță sunt beneficii cu care angajații din mediul privat și public își pot achiziționa servicii turistice doar pe teritoriul țării. În cazul de față este vorba despre cazare, transport și masă. Mai mult, începând din 2020, voucherele de vacanță se emit exclusiv pe suport electronic.

Așadar, faptul că voucherele de vacanță se acordă și în 2021 pentru bugetari este binevenit în contextul generat de criza COVID-19.

Recomandări

A început vacanța de Crăciun: câte zile de vacanță au copiii și care este calendarul examenelor de Evaluare Națională și BAC pe 2021

Începând de astăzi, elevii se bucură de vacanța de iarnă, care durează două săptămâni și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *