miercuri , 22 septembrie 2021 2:37 am
Iasi booked.net
-1°C

600 de persoane vulnerabile din zonele Cicoarei, Păcureţ și Baş Ceauş vor beneficia de sprijin în contextul pandemiei

Municipalitatea ieșeană implementează un proiect european prin care va sprijini persoanele vulnerabile în contextul pandemiei.
Intitulat „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19”, proiectul se va finaliza pe 21 noiembrie și va fi implementat de Direcția de Asistență Socială. Acesta are o valoare de circa 100.000 de euro, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.
Obiectivul general al proiectului este creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități izolate la domiciliu sau cu restricții și dificultăți de deplasare, în contextul pandemiei COVID-19.
Grupul ţintă este format din 600 de persoane vârstnice (vârsta minimă de 65 de ani) şi persoane cu dizabilităţi (vârsta minimă de 16 ani) din zone cu risc ridicat de pe raza Municipiului Iaşi (zonele Cicoarei, Păcureţ și Baş Ceauş).
Astfel, șase specialişti din cadrul municipalității cu o experienţă relevantă în domeniul asistenţei sociale şi medicale (trei asistenţi medicali şi trei asistenţi sociali) vor acorda servicii suport pentru un număr de 600 beneficiari (100 de beneficiari defavorizaţi / specialist), având prioritate în special persoanele singure, fără aparţinători sau fără sprijin familial apropiat, cu mobilitate scăzută şi risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Formele de sprijin acordate persoanelor vulnerabile în cadrul proiectului (însă nu limitativ la acestea) pot fi: efectuarea de evaluări medicale, sociale, economice; achiziționarea de materiale de protecție și dezinfectante; achiziţionarea de alimente şi materiale de strictă necesitate; relaţionarea cu medicii de familie ai beneficiarilor şi achiziţionarea de medicamente; monitorizarea periodică a persoanelor înregistrate şi îndrumarea acestora către servicii sociale sau medicale de specialitate, după caz.

Recomandări

Focar de Covid la DGASPC Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *