60.000 de credincioși, înscriși până acum pe liste pentru vizita Papei Francisc la Iași

Date:

Aproape 60.000 de persoane s-au înscris până în prezent pe listele Episcopiei Romano-Catolice din Iași pentru a participa pe 1 iunie la vizita Suveranului Pontif, Papa Francisc.

”Sunt opt zone predefinite unde vor sta credincioșii, pe care le-am stabilit împreună cu reprezentanții autorităților locale, iar biletele vor avea însemne speciale pentru zonele respective. Dacă un grup vine, spre exemplu, din Bacău, va ști exact spre ce poartă de acces să se îndrepte, ca să fie și mai ușoară venirea și defluirea credincioșilor”, a declarat pr. Adrian Blăjuță, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

Înscrierile în parohii se vor încheia pe 1 mai, iar înscrierile online vor continua până în ziua dinaintea venirii Papei Francisc, fiindcă aceia care se înscriu online primesc automat permisul de trecere. Vor mai exista însă o serie de permise de acces distribuite în toate parohiile după data de 1 mai, în cazul în care vor fi întârziați care nu s-au înscris până la acel moment sau care nu au știut că trebuie să se înscrie.

”Să mergem împreună”, imnul compus special pentru eveniment

În momentul de față, Episcopia Romano-Catolică anticipează că la Iași vor ajunge 300 de autocare și peste 3.000 de mașini personale. În prezent, aceștia poartă discuții cu CFR pentru a vedea dacă pot angrena și garnituri de tren care să aducă oamenii din Moldova.

”Momentan discutăm cu cei de la căile ferate pentru a vedea cum se pot suplimenta anumite garnituri de tren. De fapt, discuția este dacă putem avea trenuri speciale care vin la Iași sau o suplimentare a liniilor deja existente”, a mai precizat reprezentantul Episcopiei Romano-Catolice. Pentru pregătirea vizitei Papei, episcopia a pregătit un imn special, ”Să mergem împreună!”, compus integral de membrii Diecezei de Iași și care va fi unul dintre zecile de cântări ce vor fi susținute de cele 200 de persoane implicate în pregătirea corului din ziua de 1 iunie, scrie libertatea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a încheiat un acord de colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat...

Liga Studenților IAȘI cere premierului Nicolae CIUCĂ să-l demită pe secretarul de stat Gigel Paraschiv

Liga Studenților Iași îi cere premierului Nicolae Ciucă, prin...

The Motans, Iuliana BEREGOI și magicianul Robert Tudor, la PALAS

Muzica, limba universală care leagă întreaga planetă, alină, înveselește...

Accident cu 21 de persoane implicate, între o mașină și două microbuze, pe A1

Un accident cu 21 de persoane implicate a avut...