luni , 25 mai 2020 5:42 am
Iasi booked.net
-1°C

”Evgheni Oneghin” o nouă premieră la Iași

Opera Nationala Romana din Iasi va pune in scena cea de-a doua premiera din acest an. Este vorba despre opera „Evgheni Oneghin”. Spectacolul  se va juca pe 8 si 9 iunie.

Reprezentatiile il vor avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Alessandro Cedrone. Viorica Petrovici a creat decorul si costumele, iar coregrafia apartine Amaliei Mandrutiu. Rolul principal va fi interpretat de invitati speciali: baritonul Florin Estefan, managerul Operei Nationale Romane Cluj-Napoca.

^

”Eu asa incerc sa imi construiesc personajele ca sa fiu cat mai veridic pe scena ca si interpret, cantaret, actor in primul rand, incerc sa gasesc similitutidini din viata mea cu personajul respectiv si cand fac Rigoleto ma gandesc ce gasesc la mine chiar daca eu nu sunt parinte, nu am copii. Sa gasesc similitudini ca sa pot sa il fac cat mai adevarat. Da, Oneghin salasluieste in fiecare baiat, barbat, toti am avut experiente de genul respective, toti am avut regrete sau nu si vezi ca viata te duce intr-un anumit fel si la un moment dat cand tragi linie zici, da asa ar fi trebuit sa fie.”- a declarat Florin Estefan (Evgheni Oneghin)

Premiera din acest an poarta semnatura regizorala a Mihaelei Bogdan.

”Povestea in sine are atat o prospetime in care ne putem recunoaste, cat si acel parfum tipic romantic rus, atmosfera aceea veche, romantic, rusa, poveste de dragoste. Avem si dragoste si crima, romantism.”-a declarat Mihaela Bogdan, regizor

Din pacate, cheltuielile necesare pentru o piesa sunt mai mari decât suma pe care o asigură statul, cea de 30%.

”Banii acestia, probabil ca ne ajung pentru intretinerea cladirii, in nici un caz pentru a desfasura actvitatea de spectacole, pentru ca in primul rand, de fiecare data ne-am concentrate pentru a plati colaboratorii permanenti, fara de care activitatea operelor din tara nu poate sa aiba loc, din lipsa posturilor. Evident ca ne-am dori ca toti acesti colaboratori permanenti sa fie angajati pentru ca ei sunt remunerati mai putin de jumatate din salariul unui angajat si sa nu uitam ca pe timp de vara ei sunt platiti pentru ca nu exista o activitate a institutiilor.” -a declarat Beatrice Rancea, manager Opera Națională Română Iași

reclama adnow

loading...

Recomandări

Botoșani: Bărbat ajuns la spital cu un borcan în anus

Un bărbat de 52 de ani din Botoşani a ajuns vedetă printre medici din cauza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *