vineri , 30 octombrie 2020 10:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului

Vrem, nu vrem, medicamentele fac parte din viața nostră, iar drumul spre farmacie este unul pe care îl facem constant.

Nu de puține ori, cerem sfatul farmacistului, el fiind cel care ne sugerează ce pilulă/sirop/cremă cu proprietăți terapeutice ar trebui să luăm. Partea cea mai grea a acestei meserii este, probabil,  responsabilitatea faţă de pacientul care îşi pune toată încrederea că ceea ce i se dă îl va face bine.

Astăzi, 25 septembrie, în întreaga lume se marchează Ziua Internaţională a Farmacistului.

Sărbătoarea a fost înființată în anul 2000, la inţiativa Federaţiei Internaţionale a Farmaceuticelor. Această zi îşi propune să atragă atenţia activanţilor din domeniul farmaceutic asupra modului în care aceştia ajută oamenii.

Federaţia Internaţională a Farmaceuticelor încurajează toţi reprezentanţii domeniului farmaceutic să celebreze această zi ajutând la răspândirea informaţiilor despre această ramură şi beneficiile sale în societate.

Obiectivul principal al celebrării Zilei Mondiale a Farmaciștilor este conștientizarea utilizării adecvate a medicamentelor, conștientizarea măsurilor preventive împotriva bolilor și dezvoltarea generală a sistemului de sănătate.

Farmacistul nu e doar un mediator între medici şi pacienţi. În multe situații, reprezintă coloana vertebrală a serviciilor de sănătate. A devenit o profesie de specialist care recomandă, informează și consultă clienții. Comunitatea farmaciștilor este unul dintre cei trei piloni principali ai sistemului de asistență medicală, alături de doctori și asistenți medicali.

De Ziua Internațională a Farmacistului, urăm tuturor care profesează în acest domeniu să își desfășoare activitatea prin dăruire, devotament, colegialitate şi corectitudine, prin profesionism și noblețe. La mulți ani!

Recomandări

Italia amplifică măsurile antimafia în economie

Italia a adoptat anul acesta 1400 de interdicţii antimafia – măsuri administrative de interzicere a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *