vineri , 25 septembrie 2020 12:56 pm
Iasi booked.net
-1°C

15 septembrie – ultima zi în care pot fi depuse cereri pentru ajutor la APIA

Astăzi, 15 septembrie 2020, este ultima zi în care fermierii ieșeni mai pot depune cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru culturile înființate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică (în procent de peste 30%). 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că banii se acordă agricultorilor care au înființat culturi de grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz și rapiță.

Valorile maxime ale ajutorului de stat sunt diferite, în funcţie de culturi. Astfel, la grâu şi la secară fermierii vor primi 925 de lei la hectar, la triticale 805 lei/ha, la orz 912 lei/ha, la orzoaică 951 lei/ha, la ovăz 772 lei/ha, iar la rapiţă 1.002 lei/ha.

Cererile se pot depune la Centrul Judeţean APIA Iași, dar pot fi transmise și prin fax sau în format electronic (e-mail).

Beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, cât și producătorii agricoli persoane juridice, cu excepția grupurilor de producători.

Recomandări

An dezastruos pentru agricultură. 27.304 fermieri au primit deja despăgubiri

 27.304 fermieri au primit deja despăgubiri în valoare de peste 833 de milioane de lei, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *